Un home mor ofegat a la platja del Castell de Palamós

La víctima, de 69 anys, ha entrat a l'aigua per banyar-se i uns minuts més tard ha estat vist surant i aparentment inconscient

Un home ha mort ofegat aquest dimecres al migdia a la platja del Castell de Palamós, segons ha informat Protecció Civil. El Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT ha rebut l'avís de la mort de l'home a dos quarts de tres d'aquest migdia.

L'home, de 69 anys i nacionalitat espanyola que es trobava a la platja amb la seva dona, hauria entrat a l'aigua per banyar-se i uns minuts més tard ha estat vist surant i aparentment estava inconscient. El servei de socorristes de la platja ha rescatat el cos de la persona i l'ha portat fins la sorra on li han realitzat la primera assistència.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat al lloc dues ambulàncies i els tècnics sanitaris li han fet maniobres de reanimació sense poder salvar-li la vida. A més del SEM, fins a lloc dels fets s'hi ha desplaçat dues patrulles dels Mossos d'Esquadra. Un cop s'ha certificat la mort de l'home, els serveis funeraris s'han fet càrrec del cos. En el moment dels fets, a la platja hi havia bandera verda i servei de vigilància.


Amb la d'avui, en els darrers dies s'han produït set morts per ofegament a les platges catalanes: 14 de juny a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), un noi de 14 anys; el 27 de juny a Cunit (Baix Penedès), un home de 65 anys; l'1 de juliol a Barcelona, un home de 74 anys; el 4 de juliol a Cunit (Baix Penedès), un home de 85 anys; el 5 de juliol a Roc de Sant Gaietà (Tarragonès), una dona de 69 anys; el 6 de juliol a Torroella de Montgrí (Alt Empordà), un home de 67 anys, i el d'avui a Palamós, un home de 69 anys.