ERC de Ripoll veu falta de transparència i informació en la gestió de l'Ajuntament

El partit a l'oposició es basa en un estudi de la UAB sobre bones pràctiques de la comunicació pública local

ERC de Ripoll ha criticat la gestió que està fent l'Ajuntament, governat per CiU, pel que consideren una "falta de transparència i informació" cap al ciutadà. Així ho ha expressat la portaveu del grup a l'oposició, Teresa Jordà, basant-se en un estudi elaborat per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB anomenat Mapa de les bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya.

Segons aquest estudi, Ripoll aconsegueix una puntuació de 4,4 sobre 10 de mitjana en els quatre apartats inclosos. Entre les assignatures pendents, reclamen que es faci públic el salari dels membres del govern i també l'execució del pressupost. ERC considera que el ciutadà està rebent "poca informació" de la tasca que està duent a terme l'equip de govern i la que es dóna a conèixer està "manipulada amb la idea d'amagar informació". A tall d'exemple, expliquen que no es coneixen les remuneracions econòmiques que perceben els càrrecs electes i que tampoc es fa difusió de la feina que fan els partits a l'oposició, en el que consideren una política d'"autobombo".

Entre les assignatures pendents, hi ha per exemple informar al ciutadà de l'execució del pressupost. La formació subratlla que en els temps actuals cal explicar com s'administren els diners públics. L'última actualització de l'estudi, segons ERC, es va fer l'octubre del 2012 i recorden que altres capitals veïnes sí que aproven, com és el cas d'Olot i Vic. La nota de mitjana de Ripoll és de 4,4 sobre 10.

La formació ha fet aquestes declaracions després que l'equip de govern, amb l'alcalde Jordi Munell al capdavant, fes un balanç dels primers dos anys de mandat. "No compartim el trionfalisme amb què es va fer", assenyala la portaveu de la formació, Teresa Jordà, que ha criticat especialment l'àmbit de projecció econòmica. "Es van inventar una nova àrea, la de projecció econòmica, i en dos anys s'ha demostrat que està buida de contingut", ha afegit Jordà. També ha denunciat que no es cobreixen correctament les problemàtiques dels diferents barris, tot dient que "n'hi ha de primera categoria i de cinquena" i que s'"improvitza" en funció de les queixes.