Detingut el suposat violador de la dona que va abandonar el nadó mort a la Bisbal

L'home ha passat aquest matí a disposició judicial

Agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Girona van procedir ahir a la detenció d'un home de 39 anys acusat suposadament de violar a la dona que va abandonar el seu nadó mort en una paperera de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà).

L'actuació va arribar arran d'una investigació iniciada el passat 2 de gener quan es va trobar l'infant sense vida. Fruit d'aquesta, es va identificar a la mare que va assegurar es va quedar embarassada arran d'una violació.

El detingut ha passat aquest matí a disposició judicial i donat que la dona no ha demanat cap mesura, aquest ha estat posat en llibertat en la condició d'investigat per agressió sexual. La causa continua oberta també pendent del resultat de diferents diligències.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís cap a dos quarts de set del matí del 2 de gener. Segons va transcendir en el moment dels fets, va ser un escombriaire qui va localitzar el cos del nadó en una paperera d'un carrer molt cèntric de la Bisbal d'Empordà, just al casc antic. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a la regió policial de Girona es van fer càrrec del cas, tutelat pel jutjat d'instrucció 4 de la Bisbal d'Empordà.

Els investigadors han pogut identificar la mare del nadó, una noia de poc més de 20 anys. La dona ha declarat com a investigada davant dels Mossos d'Esquadra. Segons fonts properes al cas, la mare ha afirmat als policies que el bebè va néixer mort i que es va quedar embarassada arran d'una violació. La noia, que hauria ocultat l'embaràs al seu entorn, ha demanat una ordre de protecció del presumpte agressor sexual.

Els Mossos d'Esquadra ja han presentat l'atestat policial al jutjat, que ara haurà de citar a declarar la mare com a investigada per la troballa del nadó mort i, també, com a testimoni per ratificar que va ser víctima d'una violació. Segons les mateixes fonts, la dona ha donat detalls per identificar l'agressor sexual i perquè els Mossos el puguin arrestar un cop formalitzada la denúncia.

L'informe preliminar de l'autòpsia que els forenses van fer al nadó, que era un nen, no descartaria la versió de la mare que al·lega que no va arribar a néixer amb vida. Tot i això, la investigació continua oberta i falten els resultats definitius de l'autòpsia i prendre declaració a testimonis o implicats per esclarir les circumstàncies dels fets.