Vuit detinguts per entrar a robar a cases en els primers deu dies de l'any a Palafrugell

La Policia Local va arrestar un menor molt violent que va agredir i robar a una persona

La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) ha detingut set persones per entrar a robar en domicilis de la localitat en els primers deu dies de l'any. A quatre se'ls va arrestar la primera setmana del 2024 en una casa del nucli urbà.

Un veí va avisar que havia vist una parella sospitosa al voltant de l'habitatge. Els agents van arribar al lloc dels fets i van enxampar dos dels lladres quan estaven cometent el robatori. A fora van trobar els altres dos implicats que també van acabar detinguts i a comissaria. Pocs dies més tard, els agents van arrestar tres persones més que pretenien robar en cases del nucli urbà de Llafranc, a la costa de Palafrugell.

De nou va ser un veí qui va alertar els policies perquè sospitava de l'actitud dels lladres. Un cop van arribar els agents els van trobar amagats en una zona enjardinada d'una finca de Llafranc. Després de diverses comprovacions, els policies van veure que hi havia una finestra forçada de la finca per on pretenien entrar els lladres. Un dels tres arrestats és menor d'edat, motiu pel qual va passar a disposició de la Fiscalia de menors i es va avisar els tutors legals del jove.

Finalment, el cos també va haver d'actuar contra un home que va entrar a robar en dues cases més de Palafrugell i que va colpejar i intimidar les víctimes. Arran de les denúncies que es van interposar, els agents van poder identificar el sospitós i detenir-lo.

Altres fets

A banda dels robatoris, els agents també han detingut dues vegades en poques hores un menor de la localitat baix-empordanesa. Es tracta d'un jove que va participar en una baralla on un home va quedar malferit i a qui el noi va aprofitar per robar-li les pertinences. L'endemà, quan ja havia tornat a casa seva, els policies van haver d'anar al domicili alertats pel pare del sospitós, després que l'agredís i li causés lesions importants.

Quan van arribar, els agents es van trobar el jove en un estat d'excitació i violència elevat i el van acabar detenint. El pare va denunciar el seu fill de qui en va demanar una ordre d'allunyament tant d'ell com de la resta de familiars i que ha estat acordada pel jutge. Ara, el menor ha ingressat en un centre.

La darrera actuació del cos de Palafrugell va ser en un control de trànsit on es va aturar un conductor que no tenia permís i que els agents eren conscients d'aquesta situació. L'home va amenaçar de mort els policies i les càmeres que porten a sobre per gravar les actuacions van enregistrar l'escena.

Per altra banda, la Policia Local de Palafrugell va col·laborar en la detenció per part dels Mossos d'Esquadra d'un home que va agredir la seva exparella. En aquest cas, al sospitós se'l va traslladar a la comissaria dels Mossos de la Bisbal d'Empordà.