El cotxe elèctric compartit de Palamós ha fet 8.684 km en 266 reserves al llarg d'un any

El consistori ofereix el vehicle com a alternativa sostenible al cotxe privat

El vehicle elèctric compartit que ofereix l’Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) juntament amb la cooperativa Som Mobilitat ha tancat el 2023 amb un balanç molt positiu pel que fa al seu ús per part de la ciutadania de Palamós.

En xifres generals, el vehicle ha estat reservat un total de 266 vegades durant l’any 2023, amb un total de 853 hores efectives de conducció i 8.684 quilòmetres acumulats. En termes de sostenibilitat, la utilització del vehicle ha suposat un estalvi de 679 kg de CO2 i s’han utilitzat 2.576 kWh.

L’Ajuntament de Palamós i la cooperativa Som Mobilitat van iniciar aquest nou servei el mes de novembre de l’any 2022, amb l’objectiu d’oferir una alternativa de vehicle privat als palamosins i palamosines, i així fomentar una mobilitat sostenible al municipi, fent un ús racional del vehicle i tenint en compte mesures respectuoses amb el medi ambient.

El vehicle de carsharing està estacionat en un reservat ubicat al carrer de la Mercè, i dotat d’un equip de càrrega elèctrica que s’abasteix d’energia mitjançant les plaques solars situades a la coberta de la Biblioteca Municipal.

El cotxe és un Renault Zoe 41kWh i està a disposició de la ciutadania cada dia de dilluns a divendres, a partir de les 16 h i fins a les 02 h de la matinada. Durant els matins, de 7 a 15 h, el vehicle és utilitzat pels diversos serveis de l’Ajuntament de Palamós. Els caps de setmana el vehicle està a disposició dels usuaris, durant tot el dia.

Les persones interessades a fer-ne ús cal que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat (amb una aportació única de 10 € retornables en cas de baixa) i registrar-se a l’App que gestiona el servei de carsharing, i que es pot descarregar al web.