Jutgen dos acusats de subministrar droga a menors per abusar-ne sexualment en un pis de Blanes

La fiscalia demana 24 anys de presó a un i 21 a l'altre

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar aquest dimecres dos acusats de subministrar droga a menors per abusar-ne sexualment en un pis de Blanes (Selva). La fiscalia demana 24 anys de presó per a un dels processats i una condemna de 21 anys per a l'altre.

Segons recull l'escrit d'acusació, els processats van abusar de tres menors de 14 i 15 anys entre el juliol del 2017 i el setembre del 2018.

El ministeri fiscal sosté que un dels acusats "proporcionava diàriament cigarrets d'haixix, marihuana i cocaïna" a les menors i els dos mantenien relacions sexuals amb les noies quan tenien les capacitats "minades" pel consum d'estupefaents. El judici que es fa la secció tercera ha començat amb la declaració de les víctimes, que s'ha fet a porta tancada.

Segons recull l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, al pis hi residia un dels acusats, que llavors tenia 48 anys. El mes de juliol del 2017 una de les víctimes va establir una relació amb l'altre processat. La noia tenia aleshores 14 anys i l'acusat 19. L'acusació pública sosté que tots dos anaven diàriament a casa de l'acusat de més edat i que aquest processat li proporcionava drogues "de manera gratuïta" a la noia.

"En el curs d'aquestes visites, i sempre després d'haver consumit drogues que minaven la llibertat de la víctima per prestar consentiment, un dels acusats va mantenir diverses relacions sexuals amb la menor", exposa la fiscalia.

Segons l'acusació, i seguint el mateix 'modus operandi', el processat que tenia 19 anys també va abusar sexualment d'una altra menor, que tenia 15 anys acabats de complir. Ho va fer, diu la fiscalia, "amb intenció de satisfer el seu desig sexual i amb ple coneixement que la menor es trobava sota els efectes d'una ingesta prèvia de drogues que reduïa la seva capacitat d'accedir de manera voluntària a portar a terme aquests actes sexuals". La fiscalia situa aquests presumptes abusos entre el juliol del 2017 i el setembre del 2018.

El ministeri fiscal remarca que el processat de més edat va proporcionar "cigarrets d'haixix, marihuana i cocaïna" a almenys sis menors i que a partir de l'agost del 2018 i fins al setembre va abusar sexualment d'una de les víctimes, que tenia 14 anys quan van començar els fets.

La fiscalia també acusa aquest processat d'haver contagiat sarna a la menor: "Durant les dates que va mantenir relacions il·lícites amb la víctima, l'acusat patia escabiosi i, obrant amb ple coneixement d'aquest fet i amb absoluta indiferència cap al menyscabament de la integritat física de la menor, li va contagiar la malaltia".

"Per curar-se d'aquesta malaltia parasitària, la perjudicada va precisar, a més d'una primera facultativa, de tractament mèdic consistent en aplicació de mesures higièniques i de permetrina, així com de divuit dies no impeditius", argumenta el ministeri fiscal que també exposa a l'escrit d'acusació que la menor ha patit, a conseqüència dels fets, un trastorn d'estrès posttraumàtic i ha necessitat tractament psicològic i farmacològic.

Aquest acusat va estar en presó preventiva per aquesta causa entre el 6 de setembre del 2018 i el 2 de desembre del 2020.

Les víctimes, a porta tancada

El judici ha començat aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona amb la declaració de les tres víctimes dels presumptes abusos sexuals. A petició de la fiscalia i de l'acusació particular, han declarat a porta tancada. Segons el guió, dijous serà el torn de les pericials i està previst que els acusats declarin al final del judici, tal com han sol·licitat les defenses.

La fiscalia acusa el processat de més edat d'un delicte contra la salut pública, un delicte continuat d'abús sexual i un delicte de lesions i demana, en total, una condemna de 21 anys de presó i multa de 3.839 euros. Pels mateixos delictes, l'acusació particular eleva la petició a 23 anys i 6 mesos de presó i el mateix import de multa. En concepte de responsabilitat civil, xifren la indemnització per a la menor en 33.342 euros la fiscalia i 66.026,37 l'advocada de la víctima.

Al processat que tenia 19 anys en el moment que van començar els suposats abusos l'acusen de dos delictes continuats d'abús sexual a menor de 16 anys i les acusacions volen una condemna de 24 anys de presó. També demanen que indemnitzi cadascuna de les dues víctimes amb 10.000 euros.

Les defenses neguen els fets i sol·liciten l'absolució.