La Bisbal aprovarà un pressupost pel 2024 amb major inversió en seguretat

El consistori instal·larà més càmeres de videovigilància

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà (PSC, Junts i Tots x la Bisbal) han presentat el pressupost municipal per aquest 2024 en què la seguretat és una de les prioritats. Per una banda, es destinaran 58.000 euros en instal·lar més càmeres de vigilància al municipi a través d'una modificació de crèdit.

També es destinaran 12.000 euros en la compra d'armilles antibales i es climatitzarà l'oficina del cos de seguretat amb una partida de 3.300 euros. El consistori ha defensat que el projecte de pressupostos suposa un estalvi de 450.000 euros amb una reducció de les taxes i impostos i sense retallar serveis.

El govern de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà arrenca el 2024 amb el projecte de pressupost municipal sota el braç. Aquest dilluns s'ha presentat en roda de premsa amb unes xifres que arriben als 15,13 milions d'euros. Per primera vegada en els últims anys s'ha retallat la partida dedicada a despeses de personal. Es tracta d'un dels compromisos electorals que havien fet les formacions que ara estan al govern local.

Es tancarà el capítol per sota dels 7 milions d'euros, mentre que el 2023 ha suposat una despesa de 7,27 milions. L'alcalde assegura que en el pressupost nou s'hi incorpora l'augment de retribucions establert per l'Estat, però s'ha reduït la despesa en serveis que es presten amb personal per sobre de la ràtio establerta i deixant desertes algunes de les places vacants que hi havia en determinades àrees. El batlle, Òscar Aparicio, assegura que aquesta mesura els permetrà mantenir "els mateixos serveis i fins i tot potenciar-ne algun de caire social".

Per altra banda, el projecte preveu un increment del 10% de la partida que dona el consistori a subvencions per a entitats del municipi. Aquest any s'hi dedicaran 892.000 euros. En el capítol d'inversions s'arribarà al milió d'euros i pràcticament la meitat seran recursos propis. Aparicio ha assenyalat que aquest és un "canvi de tendència" ja que des del 2017 "no s'havia finançat cap inversió amb recursos propis".

Al llarg d'aquest any el consistori preveu renovar la canonada de subministrament d'aigua potable i preveu una segona partida per a la redacció del projecte. Aquestes obres han de permetre acabar amb els problemes que hi ha en el subministrament d'aigua de boca que hi ha últimament a la ciutat.

El pressupost fixa una inversió de 100.000 euros en millores de la via pública, que s'afegiran al pla de xoc que ja s'està executant. L'aprovació del pressupost es farà en el ple ordinari del dilluns 22 de gener.