Tiroteig sense ferits entre Mossos i un fugitiu a Ripoll

El delinqüent ha escapat quan uns agents l'intentaven identificar

Els mossos han desplegat un important operatiu policial a la zona del Berguedà per intentar localitzar un fugitiu que aquesta matinada ha tirotejat una patrulla durant una persecució per carretera.

A quarts de dues de la nit, uns agents que feien patrullatge per Ripoll (Ripollès) han intentat identificar el delinqüent, que es trobava en actitud sospitosa al costat d'un bar. L'home ha fugit amb cotxe i, quan els agents el perseguien per la C-26, s'ha aturat en un revolt. Aleshores el fugitiu ha intentat atropellar els mossos, ha envestit el cotxe patrulla i ha disparat contra el vehicle. Cap dels agents ha resultat ferit. A les quatre els mossos han localitzat el vehicle del fugitiu a prop de Borredà (Berguedà).

Cap a quarts de dues de la matinada, una patrulla dels Mossos d'Esquadra que patrullava per Ripoll en el marc del dispositiu per lluitar contra els assalts a domicilis han vist un home en actitud sospitosa al costat d'un bar. Els agents s'hi han apropat amb intenció d'identificar-lo i ha estat aleshores quan el sospitós ha engegat el cotxe i ha fugit a tota velocitat.


La patrulla ha començat a perseguir el vehicle, que ha agafat la C-26 en direcció al Berguedà. En un dels revolts de la carretera, però, el sospitós ha aturat el cotxe. Els agents han baixat del patrulla i, quan s'apropaven al vehicle, el fugitiu ha engegat el motor, ha intentat atropellar-los i també ha envestit cotxe policial (on els agents s'havien refugiat).

Aleshores, el sospitós ha tret una arma i ha disparat tres trets contra el cotxe dels mossos. Tot i que les bales han impactat contra el vehicle, cap dels agents ha resultat ferit. Després, el delinqüent ha tornat a agafar la C-26 a tota velocitat.

Pels voltants de les quatre de la matinada, els Mossos d'Esquadra han localitzat el vehicle del fugitiu. El cotxe es trobava en una zona boscosa, propera a un mas, del terme de Borredà (ja a la comarca del Berguedà).

Els mossos mantenen activat a hores d'ara un ampli desplegament amb agents de diferents comissaries (del Ripollès, Osona i el Berguedà). A l'operatiu també hi prenen part efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), un helicòpter i la unitat canina.

El sindicat SME-CCOO ha criticat que els agents s'han exposat "a una situació de perill de manera innecessària" i ha lamentat que el Departament d'Interior "no doti els agents de l'armilla personal" de protecció. En aquest sentit, el sindicat també recorda que divendres passat a Roses (Alt Empordà) un agent va rebre una ganivetada a l'esquena. "Sortosament, només va necessitar tres punts, però entenem que aquestes lesions es podrien haver evitat si hagués tingut una armilla interior de dotació".