La Jonquera presentarà un nou recurs contra el projecte del parc eòlic Galatea

L'Ajuntament ha decidit anar al Contenciós després que se'ls hagi desestimat el primer

L'Ajuntament de la Jonquera (Alt Empordà) presentarà un nou recurs contra el projecte del parc eòlic Galatea, que afecta el municipi. La decisió s'ha acordat per ple i arriba després que s'hagi desestimat per silenci administratiu el recurs d'alçada que van presentar contra la resolució de la Direcció General d'Energia en la qual s'atorgava l'autorització prèvia del projecte a Enel Green Power Espanya.

Com que no han rebut resposta, han decidit interposar un contenciós administratiu. "Considerem que és totalment incompatible amb la preservació del nostre entorn natural i el futur de la nostra vila", assegura l'alcaldessa, Míriam Lanero.

"Estem explorant totes les opcions de protecció disponibles, amb l’esperança d’evitar la degradació irreversible del nostre territori", afegeix. El parc eòlic Galatea afecta La Jonquera i els municipis de Cantallops, Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Figueres i Vilafant, amb 48,94 MW i nou aerogeneradors. La Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya va concedir l'autorització prèvia al parc eòlic Galatea l’agost passat. Gran part dels ajuntaments afectats han presentat al·legacions contra el projecte.

A banda dels dos recursos presentats, l'Ajuntament ha suspès les llicències per a la implantació d'aquest tipus d’infraestructures; ha contractat geòlegs, ambientòlegs i altres professionals per avaluar '’impacte del projecte; ha aprovat un Pla Especial Urbanı́stic que regula les condicions per instal·lar parcs eòlics en terreny no urbanitzable; i ha aconseguit, de la mà d’altres municipis, que el Consell Comarcal declari la zona megalı́tica com a Bé Cultural d'Interès Local.

Des de l'ajuntament tenen el compromís de dur a terme totes les accions que estiguin a les seves mans per tal d’evitar l'execució d'aquest parc eòlic. "El consistori té la intenció de seguir oposant-se amb fermesa i contundència al projecte, juntament amb la resta d'ajuntaments dels municipis afectats", asseguren en un comunicat.