L'Espai Gironès exhaureix les entrades del musical inclusiu Peter Pan

La campanya solidària de Nadal ja porta prop de 6.000 euros recaptats

El musical Peter Pan, un espectacle únic dut a terme per una companyia de teatre inclusiva (Candileja Producciones), que es va dur a terme ahir a l’Espai Gironès de Salt en el marc de la campanya solidària de Nadal, va ser un èxit amb les entrades exhaurides. Aquest divertit espectacle de 80 minuts, on una part dels actors tenen una discapacitat intel·lectual, va tenir un gran ressò amb aforament complet de 200 assistents.  

Els dies 21 i 22 de desembre, l’actor i padrí de la campanya, Martí Peraferrer, va dur a terme una representació del poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra, en dues funcions cada dia, a les 18h i a les 19:30h, que també van tenir molt bona resposta per part del públic.

La campanya avança a molt bon ritme amb 5.984 euros recaptats. Tots el diners recollits fins el 5 de gener es destinaran al projecte ‘Aprenem com tu’ de la Fundació Astrid-21.

A la campanya s’hi pot participar fins el 5 de gener penjant estrelles amb desitjos als arbres instal·lats a la zona de restauració. El centre comercial ha instal·lat quatre arbres gegants de cartró reciclat i sostenible, que es van omplint d’adornaments que pengen les persones que volen col·laborar.

Es pot participar escrivint desitjos en estrelles solidàries que es poden aconseguir al Punt d’Informació i que han estat dissenyades pels usuaris de la Fundació. Les donacions per participar són a partir d’1 euro.

Hi ha també tallers infantils on els més petits poden dissenyar els seus propis guarniments de Nadal, que es poden endur a casa seva i també penjar als arbres solidaris. Es pot participar amb donatius a partir d’1 euro. Els horaris dels següents tallers són d’11.30h a 13.30h i de 16.00h a 20.00h, el 29 i 30 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener; i d’11.30h a 13.30h, el  31 de desembre i el 5 de gener.

Projecte ‘Aprenem com tu’

La Fundació Astrid-21, entitat que treballa des de fa 35 anys per millorar la qualitat de vida i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i diversitat funcional, impulsa diferents projectes i els diners que es recullin es destinaran concretament a 'Aprenem com tu', un projecte que té com a objectiu que les persones amb necessitats educatives especials rebin una adaptació curricular adient dins l’àmbit acadèmic ordinari d’escoles i instituts.

El programa, adreçat a edats entre els 3 i 18 anys, està pensat per atendre la mainada i joves de les comarques gironines amb síndrome de Down o altres discapacitats i també per donar suport a les seves famílies i als professionals dels centres. L’objectiu és afavorir la inclusió dels alumnes i potenciar al màxim la seva autonomia i l’assoliment de coneixements i habilitats.  
Els dies 31 de desembre i el 7 de gener el centre comercial estarà obert.

Els dies 29 i 30 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener, d’11:30h a 13:30h i de 17:30h a 20h, i el 31 de desembre i 5 de gener, d’11:30h a 14h, el Patge Reial estarà present al centre comercial. El 3 de gener, de 10h a 14h, hi haurà un bus al pàrquing exterior per poder donar sang al Banc de Sang i Teixits.