Salt bonificarà el transport públic a les persones amb una discapacitat mínima del 66%

La mesura entrarà en vigor a partir del 15 de gener

L’Ajuntament de Salt (Gironès) afegeix a les bonificacions de transport públic per al 2024 una bonificació per a les persones que tinguin un reconeixement de discapacitat del 66% o superior. Així tots els saltencs o saltenques que acreditin aquest grau de discapacitat podran sol·licitar a partir del 15 de gener la bonificació que els permetrà disposar de 20 viatges gratuïts cada mes.

Les persones que vulguin gaudir d’aquesta bonificació hauran de dirigir-se al Centre de Recursos de la Gent Gran, situat a la plaça de la Vila 26, entre els 9 i les 14 hores. Per obtenir aquesta bonificació caldrà omplir el formulari pertinent per a la sol·licitud, portar una fotocòpia del DNI si és el titular de la bonificació i un document oficial que acrediti el grau de discapacitat.

El consistori de Salt vol amb aquesta nova bonificació “seguir avançant cap a l’equitat d’oportunitats i, en aquest cas, afavorir la mobilitat en el dia a dia de les persones amb un grau de discapacitat reconegut”, afirma l’alcalde, Jordi Viñas.

Aquesta nova bonificació se suma a les ja existents en el municipi de Salt per altres col·lectius com són els majors de 70 anys, els nens i nens des dels 4 anys i fins als 16 o els estudiants empadronats a Salt d’entre 16 i 25 anys que estudien fora del municipi. L’Ajuntament de Salt destina una partida d’uns 120.000 euros per poder cobrir el cost que suposa aquestes bonificacions i excepcions per aquests diversos col·lectius.  

Així els majors de 70 anys també poden gaudir de 20 viatges gratuïts al mes si sol·liciten la Salt + Gran i per fer-ho s’han de dirigir al Centre de Recursos de la Gent Gran. També els infants i joves poden gaudir del transport públic gratuït, en aquest sense limitació per als nens i nenes que van dels 4 anys i fins als 16 anys.

Des de la posada en marxa de la T-16, que es va produir el dia 1 de març de 2023, des de Promoció de la Ciutat s’ha tramitat l’alta un total de 1.169 joves. Cal tenir en compte però, que la xifra és molt més alta, ja que els nens i nens que ja tenien la targeta T-12 la poden seguir utilitzant i no l’hauran de canviar fins que arribin als 12 anys, quan podran sol·licitar la T-16.

Per facilitar la mobilitat dels joves saltencs i saltenques empadronats que estudien fora del municipi també es manté la bonificació de la targeta T-Mes.

En aquest cas, la bonificació permet als joves que s’hi acullen poder fer els viatges que vulguin de manera il·limitada cada mes durant els mesos lectius. El consistori manté la bonificació del 40% del títol que sumat a les altres bonificacions vigents d’altres administracions feien que enguany els joves haguessin de pagar 14,10 euros al mes per aquest ús il·limitat de les línies L3, L4 o L9 cap als municipis veïns, en especial Girona.

En la primera convocatòria per tenir aquests avantatges per estudiants, que es va obrir entre setembre i octubre, es van tramitar 150 sol·licituds. A partir del 15 de gener està previst que s’obri la segona convocatòria per als estudiants saltencs i facilitar així que puguin desplaçar-se amb un cost molt més baix del que seria el preu per a la resta d’usuaris.

Aquestes sol·licituds s’han d’entrar per registre del consistori, ja sigui de manera presencial al Servei d’Atenció Ciutadana o via telemàtica un cop s’obri la segona convocatòria que està prevista que vagi del 15 de gener al 15 de febrer.