Girona edita 10 'stickers' de Nadal amb trets gironins per utilitzar amb WhatsApp

La iniciativa té per objectiu difondre expressions pròpies del període nadalenc en un català genuí

L’Ajuntament de Girona ha creat uns stickers (adhesius) de Nadal amb trets gironins per compartir a les xarxes socials aquestes festes i potenciar així l’ús de la llengua catalana. Es tracta de 10 imatges digitals que es poden enviar i compartir a través de les aplicacions de missatgeria disponibles per telèfon mòbil o tauletes, com WhatsApp, per tal de felicitar les festes de Nadal i l’entrada de l’any nou.

“Amb la iniciativa de descarregar i compartir aquests dissenys il·lustrats es pretén difondre la nostra llengua popular i tradicional i la cultura catalana amb tota naturalitat. És important reivindicar l’ús del català en tots els àmbits, també en els socials i lúdics i, per tant, també durant aquestes festes de Nadal. Animo a tothom a descarregar-se, compartir i felicitar-se les festes amb aquests adhesius tan gironins. Amb aquest petit gest, de difondre i compartir missatges, podem contribuir entre tots a la normalització de la nostra llengua”, ha exposat la tinenta d’alcaldia i regidora de Llengua Catalana i de Servei a les Persones de l’Ajuntament de Girona, Núria Riquelme.

La iniciativa té per objectiu difondre expressions pròpies del període nadalenc en un català genuí, evitant calcs o expressions foranes, a la vegada que es vol reivindicar la parla gironina a través d’aquests 10 adhesius il·lustrats amb icones o referents de la ciutat de Girona com ho són el Cul de la Lleona, el Pont del Dimoni, la Catedral, la Girocleta, el pont de les Peixateries Velles o els equips esportius d’elit de la ciutat.

També s’hi pot trobar referències a tradicions tan catalanes com el tió, els galets o els canelons de Nadal i de Sant Esteve o bé refranys típics per aquestes dates com ‘Per Nadal, un pas de pardal’, ‘De Nadal a St. Esteve’, ‘Per Nadal cada ovella al seu corral’ o l’expressió ben gironina ‘Quina fred que carda’.

Com descarregar i utilitzar-los?

Per utilitzar aquests adhesius, s’ha d’instal·lar gratuïtament l’aplicació Sticker Maker disponible des del sistema Android i iOS d’Apple. Un cop fet, s’ha de descarregar l’arxiu Girona Nadal que es troba a la pàgina web de l’Ajuntament de Girona.

Tot seguit, s’ha d’obrir aquest arxiu escollint l’aplicació Sticker Maker i la persona usuària veurà els 10 adhesius, els quals s’han de guardar en el telèfon mòbil clicant a “Afegir a la meva llibreria” i  “Afegir a Whastapp”. Realitzats tots aquests passos, ja es tindran els adhesius disponibles per poder-los enviar.