El Gran Circ de Nadal de Girona escalfa motors amb 12.000 entrades venudes

Les dotze funcions programades es faran per primera vegada a La Copa

El Gran Circ de Nadal de Girona arriba a la desena edició estrenant ubicació. Enguany, surt del pavelló de Fontajau, on havia celebrat les darreres edicions, per ubicar-se a l'esplanada de La Copa, on ja ha instal·lat una gran carpa i des d'on última els preparatius.

L'ideòleg de la funció és el pallasso xilè, Agustin Maluenda, conegut com a "Pastelito de Chile". Maluenda explica que organitzar 25 artistes internacionals "ha estat un repte unir els diferents estils d'humor i disciplines per crear un espectacle que arribi al públic general".

Maluenda ha dit també que "el circ a tot el món busca captivar a les noves generacions". En aquesta línia, el pallasso ha detallat que s'ha plantejat l'espectacle perquè sigui "molt dinàmic". "Aquesta funció és especial perquè té molt ritme i interacciona molt amb l'orquestra", ha explicat el xilè, i ha afegit: "les transicions són ràpides perquè el públic gaudeixi de l'espectacle i li capti l'atenció tota l'estona".

Circ per tots els públics

Aquesta és una funció per tot el públic. Així han insistit a remarcar-ho tant el pallasso Pastelito de Chile com el director del Gran Circ de Nadal, Genís Matabosch, que ha dit que "no és un circ només per a nens, sinó que podríem dir que és un circ per a adults acompanyats". I ho ha justificat: "Els adults són qui millor pot valorar el risc real que hi ha darrere d'aquestes atraccions i la dedicació plena de vida per aconseguir aquest nivell tècnic".

Els números seleccionats per celebrar el desè aniversari han estat, tal com assegura Matabosch, "els preferits del públic". Així, s'hi podrà veure una atracció de contorsió extrema, que ofereix el xilè Gino Valentino entortolligant-se per tot el seu cos plantejant postures impossibles.

També hi participen el duo acrobàtic Marruffo, format com a singularitat per un pare i el seu fill procedents del Brasil, o els trapezis volants del grup Flying Henriquez, amb integrants de Xile, Hongria i Sud-àfrica. A més, el popular còmic a Amèrica 'Pastelito de Chile', que és la setena generació de la seva família dedicada al circ, farà de fil conductor.

Una altra de les altres artistes internacionals que actuaran a la carpa ubicada a l'esplanada de La Copa és la italiana Jessyka Jasters, que farà malabars amb els peus al centre de la pista. I, entre d'altres, el Duo Vakal, procedents d'Ucraïna, que oferiran un espectacle de canvi de vestuari en dècimes de segon.

Com és habitual, totes les atraccions aniran acompanyades de música en directe de la Paris Circus Orchestra. El disseny d'il·luminació l'ha fet Martí Cortijos i comptarà amb una regidoria de Patrick Rosseel. Genís Matabosch s'encarregarà de fer de mestre de cerimònies.

12.000 entrades venudes

Amb el canvi d'ubicació d'aquesta desena edició, el circ perd localitats. Enguany, es posaran a la venda 1.650 entrades per espectacle; bastants menys que les 2.400 de què disposava el pavelló de Fontajau. Tot i això, Matabosch considera que la carpa "permet una atmosfera més pròxima del públic amb la pista". A dos dies de l'estrena del Gran Circ de Nadal, l'organització assegura que ja s'han venut 12.000 de les 19.800 entrades disponibles i que estan "molt satisfets" d'aquesta rebuda.

Les entrades poden comprar-se a través del web del circ, per telèfon o a taquilla per preus que van entre els 16 i els 50 euros. Els membres de les famílies amb pocs recursos podran gaudir del circ, un any més, a través del programa Apropa Cultura, que recolzen l'Ajuntament de Girona, empreses i entitats privades.