Naufraga el catamarà de Roses, la Perla, camí del Carib amb sis tripulants a bord

Un curtcircuit va provocar un incendi a bord de l'embarcació de luxe

El catamarà turístic la Perla de Roses (Alt Empordà) va naufragar a principis d'aquest mes de desembre durant una ruta anant cap al Carib amb sis tripulants a bord.

Els propietaris de l'embarcació, un matrimoni del municipi, juntament amb quatre persones més, van preparar l'embarcació amb l'objectiu de passar sis mesos en aigües caribenyes. Van sortir a finals de novembre en direcció a les Illes Canàries i d'allà fins a Cap Verd.

Des d'allà van començar la travessia cap a l'illa de Sant Martí i el 6 de desembre un curtcircuit va provocar un incendi a la barca, deixant els seus ocupants a la deriva dins un bot salvavides.

Després d'enviar diversos missatges de socors un vaixell comercial grec els va anar a rescatar segons ha relatat El Punt Avui. Tots els ocupants es trobaven sans i estalvis després de 12 hores en alta mar esperant ser trets de l'aigua.

D'allà es dirigeixen amb la tripulació del vaixell de càrrega a Canadà, on arribaran en els pròxims dies i tornaran en avió a Catalunya abans de Nadal.

El catamarà la Perla és un vaixell de luxe, més concretament un Lagoon 67 construït a la base de l'empresa CNB a Bordeus (França). Té capacitat per sis persones en tres comarots dobles, cada un amb bany i dutxa privats. Va ser dissenyat pels arquitectes navals Marc van Peteghem i Lauriot Prevost.

Amb ell, l'empresa de Roses organitzava excursions durant l'estiu entre Roses i Cadaqués, i la resta de l'any en temporada baixa feia sortides al Carib.