Una ONG de Salt impulsa un projecte per repartir calces menstruals a Guinea Equatorial

NouSol preveu arribar a 350 nenes de deu escoles africanes diferents

L'ONG NouSol de Salt (Gironès) ha engegat un projecte per lluitar contra la pobresa menstrual a Guinea Equatorial. L'objectiu és repartir calces menstruals per evitar que les dones acabin abocades a la prostitució i altres pràctiques extremes per aconseguir productes d'higiene íntima.

L'entitat engega una primera fase del projecte que consisteix en recollir 700 euros per tirar endavant una prova pilot. Aquesta consisteix en comprar calces menstruals per a les alumnes del Colegio PlurilingüeManantial Antonino de la província de Kie-Ntem de Guinea Equatorial. En una segona fase es preveu estendre el projecte fins a deu escoles i arribar a 350 nenes.

L'entitat gironina NouSol ha encetat una campanya de micromecenatge per arribar als 700 euros que necessita en la primera fase del projecte. Aquests diners es destinaran a la compra de calces menstruals per a les alumnes d'una escola de Guinea Equatorial. Si aquesta prova pilot funciona, es preveu engegar la segona fase de la campanya que s'amplia a deu escoles de la província Kie-Ntem.

A banda de comprar les calces menstruals, el projecte també ha buscat el suport de l'empresa Xulacare per tal que les nenes puguin fer-se les seves pròpies calces amb materials locals i desenvolupar un projecte emprenedor per tal que les puguin comercialitzar. D'aquesta manera, es busca reduir la pobresa i empoderar les dones perquè aquestes tirin endavant un negoci i tinguin independència econòmica.

De moment, l'ONG saltenca també ha engegat campanyes de sensibilització amb dos instituts de la demarcació. Per una banda, l'entitat ha treballat amb l'institut de Santa Eugènia de Girona per tal que els alumnes de Màrqueting i Publicitat facin una campanya gràfica que ajudi a recaptar fons. Per altra banda, s'ha treballat amb els alumnes de cicles formatius del FEDAC de Sant Narcís per preparar una campanya de recaptació pel mes de març-