Una jornada promourà la FP entre empreses i centre educatius a l'Alt Empordà

S'han programat xerrades orientatives i una taula rodona amb empresaris de la comarca

L'Institut Narcís Monturiol de Figures acollirà el 18 de desembre a partir de les 10:45h la Jornada FP I Empresa. Aquesta té per objectiu crear sinergies entre les empreses de l'Alt Empordà i els centres educatius per tal de poder col·laborar i millorar la qualitat de la formació professional a la comarca.

La jornada s’emmarca en un seguit d’iniciatives que estan convertint la comarca en un referent en l’àmbit de la Formació Professional. Durant la Jornada es presentarà la 4a edició del Saló dels Oficis. En aquesta 4a edició, destinada als alumnes de 3r i 4t d’ESO de la comarca, hi haurà novetats que volen posar l’accent en l’orientació.

Igualment, i amb l’objectiu de treballar l’orientació, a la jornada es podrà visitar el Tràiler de l’orientació (serà aparcat al pati de l’INS Narcís Monturiol). Aquest tràiler està destinat als alumnes de 1r i 2n d’ESO i es desplaçarà a tots els municipis de la comarca per tal d’oferir als estudiants tot el ventall de sortides professionals i oficis que abasta la FP.

El programa començarà amb la presentació de la 4a edició del Saló dels Oficis i del Tràiler de l’orientació. Tot seguit, Ivan Ricart, coordinador territorial de Formació Professional, oferirà una xerrada sobre el futur de l’FP.

A la taula rodona sobre l’FP i l’empresa hi participaran:

Miquel Gotanegra, director general del Grup Terraza i president de l’Associació de Càmpings; Sergi Iglesia, gerent de la Fundació Salut Empordà; Anna Sayeras, directora del Museu de la Tècnica; Josep Serra, propietari del celler la Vinyeta i Meritxell Garrido, directora de la Fundació dels Oficis.

La jornada reunirà més de 50 empreses de la comarca, així com representants de centres escolars, l’administració i la Cambra de Comerç.

L’acte ha estat organitzat conjuntament entre la Fundació dels Oficis i la Cambra de Comerç de Girona.