Els treballadors de Comforsa desconvoquen la protesta després d'un acord amb el Govern

El president del comitè d'empresa diu que "no és la solució de tots els problemes, només al més immediat"

Els treballadors de Comforsa han decidit desconvocar la nova tanda de mobilitzacions de tres dies que havien de començar aquest divendres. El motiu és que la Generalitat, propietària de la siderúrgica del Ripollès, ha autoritzat el pagament de la bestreta del 3% per avançament de conveni així com la revisió dels grups professionals, dues de les demandes que havien posat sobre la taula per aturar les mobilitzacions.

El president del comitè, Xavier Rodríguez, ha explicat que valora positivament aquesta victòria, però alerta que "no és la solució de tots els problemes, només al més immediat". I recorda que la principal demanda de la plantilla és garantir la "viabilitat" de l'empresa i que la gestió "sigui més àgil".

Per això, s'han donat fins al mes vinent de temps per comprovar que l'empresa i totes les parts implicades -com ara el Departament d'Empresa, sindicats i altres agents socials- comencen a treballar en la taula de negociació per a la viabilitat que van reclamant des que van començar les protestes l'1 de desembre amb la primera aturada parcial i els talls de carretera.

Entre les reclamacions, també hi ha el fet de tornar a negociar el conveni que, segons diuen, "ha estat bloquejat i sense puges salarials" tot aquest any. Si això no passa, avisa Rodríguez, convocaran de nou l'assemblea i es tornaran a plantejar les mobilitzacions.

L'empresa siderúrgica està en mans de l'empresa pública de la Generalitat Avançsa. Comforsa està especialitzada en la transformació d'acer per forja i en la mecanització destinada al sector automotor.

Té uns 350 treballadors entre els seus centres de treball de Campdevànol, Ripoll i les oficines de Barcelona.