Bolca un camió amb 25.000 litres de gas liquat inflamable a Fontanals de Cerdanya

Protecció Civil ha activat en alerta el pla Transcat

ACTUALITZAT 20:00h | Protecció Civil de la Generalitat ha activat en alerta el Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) per un accident d'un camió que transporta gas liquat (ONU 1965/23) al municipi de Fontanals de Cerdanya, concretament a la carretera de Soriguerola.

A les 7:50 h d'avui el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat ha rebut avís informant d'un camió cisterna amb 25.000 litres de gas liquat inflamable que s’ha accidentat en aquesta via, i ha acabat bolcant. El conductor ha resultat il·lès i ha sortit del vehicle pel seu propi peu i ha trucat al 112.

Per part dels Bombers de la Generalitat, s’han activat sis dotacions que, en primer lloc, s’han assegurat que no hi havia cap fuita del producte, i que no hi havia cap afectació ni perill pels voltants. La via ha quedat tallada.

Al llarg de la tarda els Bombers de la Generalitat han fet seguiment de les tasques remolcament del vehicle, per part de la companyia asseguradora.

Pels voltants de les 19:45h s'han finalitzat les maniobres i s'han retirat les dotacions de la zona. El camió ha quedat queda fora de la via en custòdia de l'empresa propietària i demà, que es preveu el transvasament, els Bombers hi desplaçaran un dispositiu preventiu.