El Pessebre Vivent de Peralada incorpora la venda anticipada d'entrades

Es manté el canvi d'emplaçament al nucli històric de la vila

La 40a edició del Pessebre Vivent de Peralada (Alt Empordà) arriba amb nous espais visitables i millores en l’ambientació. Enguany, com a mesura per millorar l'experiència del públic, es podran adquirir les entrades anticipadament, oferint una manera més còmoda d'assegurar-se un lloc en aquesta celebració única.

El canvi d’emplaçament de l’any passat es manté, i novament el centre històric de la vila acollirà les escenes d’aquesta representació nadalenca. El pessebre se celebrarà els dies 25, 26 i 30 de desembre així com també l'1 de gener amb una única representació a les 18:30h. El preu és de 5 euros per persona i es pot comprar l'entrada al web.

El recorregut, que començarà amb l’escena de benvinguda a l’espai de la Muralla, travessarà cases privades, carrers, monuments com l’església parroquial, el claustre de Sant Domènec, el claustre gòtic de la Casa de la Vila, i altres indrets. El visitant podrà veure vint-i-quatre escenes bíbliques o quotidianes, així com alguns oficis antics com el ferrer, els picapedrers, els traginers, el sabater o les remeieres.

A més de la possibilitat de compra anticipada d'entrades, també s'ha modificat l'horari d'inici de l'esdeveniment. Ara, els visitants podran gaudir del Pessebre Vivent de Peralada a partir de les 2/4 de sis de la tarda, permetent visitar aquesta representació i assistir posteriorment a altres activitats, com el joc la Quina, que també es duen a terme a Peralada en les mateixes dates.

Amb aquestes novetats, l'Ajuntament de Peralada reafirma el seu compromís amb la preservació i l'enriquiment d'aquesta celebració tradicional, aportant millores significatives per a la comunitat local i els visitants.

La participació dels veïns i veïnes que cedeixen els seus portals com a part del recorregut, i l’aposta de l’ajuntament per recuperar i promocionar el patrimoni, van ser l’any passat per tirar endavant el canvi d’ubicació, contribuint a la promoció i la descoberta del centre històric i de l'esdeveniment.

El Pessebre Vivent de Peralada, que forma part de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, compta amb prop de 150 voluntaris entre figurants, tècnics de so, il·luminadors, cosidores i membres de l'organització en general.

L’inici tindrà lloc al nou espai públic de la Muralla del Portal de la Font, inaugurat l’any 2022, amb accés únic pel carrer Sota Muralla, just davant de l’aparcament d’accés al centre històric (Aparcament de Sant Sebastià).