L'Alt Empordà estrena el primer camió elèctric d'escombraries de l'Estat

El consell comarcal gestiona el servei de recollida de residus a 65 municipis de la comarca

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, ha incorporat, a través de l’empresa Sersall 95 SL, concessionària del servei públic de recollida selectiva i transport dels residus municipals, un camió totalment elèctric.

El servei de recollida, a través del Consell, de paper, envasos i vidre, abasta en l’actualitat a 65 municipis d’un total de 68 que presenta la comarca. També incorpora la recollida de la fracció orgànica, en un total de 12 municipis, i la fracció de rebuig, en 7 municipis.

L’Alt Empordà és la comarca gironina que major nombre de municipis presenta i està en quarta posició respecte a la superfície. Això comporta una fragmentació pel que fa a la seva estructura municipal, per aquest motiu és tan important reduir l’empremta ecològica i les emissions de Co2, en els desplaçaments, en general, i en concret en la recollida i transport dels residus.

Durant la visita a les instal·lacions de Sersall, la consellera de Medi Ambient, Anna Palet, ha destacat que “la incorporació d’aquest vehicle elèctric, significarà una millora molt important en el servei de recollida, i una aposta ferma per la sostenibilitat, essent una iniciativa capdavantera en el sector de la recollida selectiva i la gestió dels residus.”

El president del Consell Comarcal Agustí Badosa ha ressaltat la importància que té a nivell del desenvolupament logístic de la comarca, que les empreses i institucions apostin per energies renovables i sistemes de transport més sostenibles. Per la seva banda, la gerent de Sersall, Carme Salleras ha volgut remarcar: “Des de Sersall volem fer accions empresarials que sàpiguen compaginar Innovació i sostenibilitat, com és la incorporació, al servei de recollida selectiva del Consell Comarcal, d’aquest camió elèctric, acompanyat dels components tecnològics de recollida, que faciliten la seva automització”.

El vehicle incorporat és de la marca VOLVO, model FE i compta amb el sistema EASY, de Nord Engineering, intel·ligent, totalment automatitzat i gestionat per un sol operari: el conductor del camió. Permet la càrrega bilateral dels contenidors, amb monooperador, sense que l’operari (conductor del vehicle) surti de la cabina. La seva tecnologia també facilita una gestió intel·ligent, segura i eficient de tot el servei de recollida.

La recàrrega d’aquest camió elèctric, que incorpora un carregador ABB Terra CE 54 CJG4ni- 7M de 50 Kw, es farà amb les plaques solars instal·lades en el sostre de la nau industrial, des d'on opera SERSALL 95, SL, ubicada en el Polígon Industrial Empordà Internacional, en el municipi de Vilamalla; lloc on hi té la base logística de triatge de residus, on realitza el seu posterior reciclatge i valorització de paper i cartó i plàstics, amb el codi de gestor de residus E-1813.19, de l’Agencia Catalana de Residus.