Girona constitueix el Comitè Municipal de l'Emergència per la Sequera a la ciutat

En la primera reunió s'han nomenat qui integraran l'ens i en les primeres línies d'actuació

Aquest matí s’ha constituït el Comitè Municipal de l’Emergència per Sequera de Girona, que té com a objectiu fer el seguiment i el control del desplegament del Pla d’emergència per sequera de la ciutat. La creació del Comitè és una de les accions previstes en el marc d’aquest Pla, que es va aprovar definitivament l’abril del 2023 i va entrar en vigor el 8 de juny del 2023.

“El context d’emergència climàtica i sequera extrema ens obliga a coordinar-nos a tots els nivells per implementar les mesures necessàries. La sequera actual i les que vindran fan evident la necessitat de ser proactius en la preservació i millor gestió d’un bé escàs com és l’aigua, especialment des d'un operador públic com ara tenim a Girona”, ha destacat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot.

La reunió d’aquest matí ha servit per nomenar els membres que integraran el Comitè i per treballar les properes línies d’acció previstes en el Pla.

El Comitè estarà presidit per l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i en formen part tècnics municipals dels serveis d’Acció Climàtica, Protecció Civil, Policia Municipal, Servei a les Persones, Esports, Urbanisme i Activitats.