Desenes de fidels acomiaden a la catedral de Girona el bisbe emèrit, Carles Soler

L'administrador diocesà assegura que aviat hi haurà nou bisbe

Desenes de fidels s'han congregat a la catedral de Girona aquest dimarts en motiu del funeral del bisbe emèrit de la diòcesi, Carles Soler. Un acte en el qual hi han assistit autoritats com l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, o el president de la Diputació, Miquel Noguer.

La missa l'ha oficiat l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, que ha lloat la trajectòria de Soler, però no ha fet cap referència sobre el relleu al capdavant de l'església gironina, que amb Soler ha perdut el darrer bisbe que li quedava, després de la mort fa un any i vuit mesos de Francesc Pardo.

Qui sí que s'ha pronunciat ha estat l'administrador diocesà de Girona, Mossèn Lluís, que ha reconegut que "aviat" hi haurà bisbe perquè la proposta "ja és a Roma".

"Això s'ho va creure des del primer moment, i va posar tot el seu encert pel bon desenvolupament d'aquest concili, que no era res més que aplicar els rics ensenyaments que ens va portar a casa nostra el concili vaticà II", ha destacat Planella.

Després d'una missa de prop de dues hores, Carles Soler ha rebut la sepultura al bell mig de la catedral de Girona, on també està enterrat Francesc Pardo. Tot plegat acompanyat de desenes de fidels que han volgut acomiadar-se del qui va ser bisbe de la diòcesi durant vuit anys.

Després d'unes paraules de comiat de l'arquebisbe de Tarragona, els operaris han obert l'espai on s'ha disposat el sepulcre de Carles Soler, davant la mirada de desenes de fidels i de la majoria de bisbes de Catalunya.

Les lloes pel difunt també les ha compartit a la sortida de l'enterrament l'actual administrador de la diòcesi, mossèn Lluís Sunyer, que ha recordat Soler com una persona amb un "gran coratge i que donava aquest coratge a la gent per ser fidel a Jesucrist. Així veia jo al bisbe Carles", ha assenyalat.

Nou bisbe, "aviat"

Cal tenir en compte que Sunyer és la persona que ha pres la responsabilitat de fer les funcions que fa el bisbe, mentre duri la vacant, si bé no té exactament les mateixes competències. Amb tot, Sunyer assenyala que aquest dilluns va parlar amb el nunci i que li va reconèixer que "aviat" se sabrà el nom del nou cap de l'església gironina.

En aquest sentit, l'administrador ha assenyalat que la qüestió "ja és a Roma" i que esperen que aviat sigui efectiu el nomenament. "Aquest aviat no sabem si serà abans o després de Nadal", ha expressat entre riures.

Sunyer, però, ha deixat clar que si bé al dia a dia la vacant de bisbe no afecta perquè "la màquina està engegada", és important que s'anunciï qui serà el nou bisbe. "Ens haurà d'encoratjar, tirar endavant i buscar camins nous, com feia el bisbe Carles", ha conclòs.