L'ACA sanciona Palau-saverdera amb 18.877 euros per gastar massa aigua

Es va registrar una mitjana de 334 litres per persona i dia

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha sancionat amb 18.877 euros l'Ajuntament de Palau-saverdera (Alt Empordà) per superar el consum màxim d'aigua permès, durant el mes de setembre. Malgrat que les restriccions per sequera no permetien passar de 230 litres per habitant i dia, al setembre es va registrar una mitjana de 333,98 litres, molt per sobre del màxim permès.

Per això, l'ACA ha imposat ara una multa de 14.500 euros a l'Ajuntament, als que s'hi han de sumar 4.377 més en concepte de danys i perjudicis. Des de l'Ajuntament han emès un comunicat on expliquen la situació i els motius de la multa i demanen als veïns de la localitat que facin "un esforç" per complir amb les restriccions.

En aquest sentit, es recorda que no es pot sobrepassar els 200 litres per persona i dia, que està prohibit regar els jardins, omplir les piscines i netejar els cotxes, fora dels túnels de rentat específics.

A banda, el consistori alt-empordanès ha demanat una subvenció per instal·lar reguladors digitals de pressió a tota la xarxa, que substitueixin els analògics. Finalment, també preveu tenir llesta una ordenança els pròxims mesos contra la sequera.

Val a a dir que Palau-saverdera no va ser el municipi de l'aqüífer Fluvià Muga que més va gastar el mes de setembre. En concret, Peralada amb 505, Pedret i Marzà amb 492 i Vilamacolum amb 452 litres per persona i dia van estar per sobre.