Mor l'exregidor i primer síndic de greuges de Palamós, Jordi Sistach

Ha traspassat als 79 anys a causa d'una llarga malaltia

Jordi Sistach i Roura, primer síndic municipal de greuges de Palamós (Baix Empordà) i exregidor municipal, va morir ahir diumenge a l’edat de 79 anys, a causa d’una llarga malaltia.

La vetlla tindrà lloc demà dimarts de 16 a 20 h, a la sala de vetlles del cementiri de Palamós, mentre que el funeral es durà a terme el dimecres vinent, 13 de desembre, a les 10 h, a l’església de Santa Maria del Mar, a Palamós.

Sistach va exercir el càrrec de síndic municipal de greuges de Palamós, entre 2005 i 2016; i el de regidor del consistori municipal, entre 1991 a 1999, en aquest cas com a portaveu del grup municipal del PSC, unes responsabilitats que sempre va desenvolupar amb responsabilitat, independència i rigorositat, pensant en el benefici de tot el municipi i en defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans i les ciutadanes de Palamós.

El 23 d’abril d’aquest any, Sant Jordi, el municipi de Palamós va retre-li homenatge, en un acte a petició de l’Associació Amics de les Illes Formigues, la Fundació Vimar, l’Institut de Palamós i l’Ajuntament del municipi, entitats totes elles vinculades amb l’homenatjat, amb l’objectiu de posar en valor la generosa tasca duta a terme per Jordi Sistach, amb agraïment al seu compromís amb la societat i el municipi, i destacant el seu tarannà dialogant, obert i conciliador.

Sistach ha tingut una trajectòria professional i associativa que l’ha portat a vincular-se amb entitats locals, l’administració municipal o estaments  del poble, mitjançant els quals ha treballat diversos projectes, des dels vessants polític, social o mediambiental.

En la seva etapa professional com a mestre, va estar vinculat a centres educatius del municipi i de la comarca, i en la seva darrera etapa va ser professor de llengua i literatura castellana a l’Institut d’Ensenyament Secundari de Palamós.

En l’apartat social es destaca la seva participació amb el Centre Oxalis, també amb l’Associació Gironina de Discapacitats, que en va ser president; o bé la creació de la Fundació Vimar, on durant molts anys ha exercit el càrrec de vicepresident.

En els darreres anys Sistach també va impulsar la posada en funcionament de l’Associació Amics de les Illes Formigues, entitat que vetlla per la preservació i cura mediambiental d’aquest espai litoral, i de la qual en va ser el president.