Mor el bisbe emèrit de Girona als 91 anys, monsenyor Carles Soler

La missa exequial i la capella ardent tindran lloc el pròxim dimarts

El bisbe emèrit de Girona, Mons. Carles Soler i Perdigó ha mort a les cinc de la matinada d'avui a l'edat de 91 anys segons ha informat el Bisbat de Girona, havent rebut els Sants Sagraments i la Benedicció Apostòlica (ACS).

Nomenat bisbe de Girona el 30 d'octubre de 2001, va prendre possessió de la diòcesi el 16 de desembre de 2001. Fins aquell moment, exercia de bisbe auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona.

Després de set anys al capdavant de la diòcesi, el 16 de juliol de 2008 el Papa va acceptar la seva renúncia en haver complert els 75 anys, nomenant Mons. Francesc Pardo com a nou bisbe de la diòcesi. Des de la seva jubilació episcopal, i fins fa pocs mesos, col·laborava periòdicament amb les parròquies de l’arxiprestat de Banyoles.

En una carta adreçada als diocesans, l’administrador diocesà de Girona, Mon. Lluís Suñer, ha destacat el “servei generós i desinteressat” del bisbe Carles durant els seus set anys de ministeri. “Es va esforçar per dotar el nostre bisbat d’unes infraestructures espirituals, pastorals i materials d’acord amb les necessitats d’aquells anys”, ha recordat.

“Per a molts va ser un pare espiritual que ens va acompanyar en diferents etapes de la nostra vida. Home de consell i que ajudava a afrontar els problemes de cada dia amb serenor, paciència i amb una gran esperança”, assenyala també, i afegeix: “Per ell el ministeri episcopal es resumia amb dues paraules: servei i donació”.

La missa exequial tindrà lloc aquest pròxim dimarts, 12 de desembre, a les 11 del matí a la Catedral de Girona. El mateix dia hi haurà instal·lada, a la catedral, una capella ardent, que estarà oberta de les nou a dos quarts d’onze del matí.