Arriben els arquitectes xinesos que volen recrear Cadaqués al país asiàtic

La versió xinesa de Cadaqués acollirà 15.000 habitants

Fotografies, anotacions i moltes preguntes sobre la disposició dels carrers de Cadaqués. L'equip d'arquitectes i dibuixants xinesos no han deixat de mostrar-se encuriosit per algunes de les característiques del poble durant la visita que ha fet aquest dilluns al municipi. Acompanyats pel regidor d'urbanisme, Valentí Seriñana, els representants xinesos han recorregut tots els racons de Cadaqués per prendre nota de qualsevol detall i aspecte tècnic que pugui ser útil per a la reproducció que volen fer al sud-est de la Xina, amb el projecte d'una ciutat de vacances inspirada en el poble empordanès.

Per tots ells, aquesta ha estat la primera vegada que trepitjaven Cadaqués. Fins ara, només havien pogut veure imatges del poble per Internet. El blanc característic de les façanes i la dimensió estreta dels carrers són alguns dels aspectes arquitectònics que més ha captivat al grup d'arquitectes xinesos, pels quals alguns d'ells s'han mostrat interessats. 'No és perillós que els carrers siguin tan estrets si hi ha cap risc de foc?', ha preguntat el director de l'empresa China Merchants Zhangzhou, Hu Zheng, encarregat d'establir el contacte amb l'ajuntament.

Segons ha explicat Zheng, el Cadaqués xinès no serà una còpia de l'original. Agafarà l'essència del poble pesquer i reproduirà els elements que consideri més característics de l'arquitectura mediterrània. La ciutat es començarà a construir l'agost d'aquest any i tindrà uns 440.000 metres quadrats. Així mateix, la idea és que les obres durin prop de set anys.

L'alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, ha explicat que l'ajuntament està molt 'il·lusionat amb el projecte' i que facilitarà tota la informació que requereixin els arquitectes perquè puguin recrear el poble. Borrell ha afegit que aquesta iniciativa té un pes important per al poble a nivell turístic i s'ha mostrat convençut que un cop estigui enllestida la ciutat xinesa, atraurà curiosos que voldran conèixer l'original.

Segons ha informat l'alcalde, no és la primera vegada que un grup d'arquitectes agafa com a referència el poble de Cadaqués. Borrell ha explicat que existeix una recreació del poble empordanès a la República Dominicana. Tot i així, l'alcalde ha esmentat que és la primera vegada que s'adrecen a l'ajuntament per demanar permís per fer un projecte inspirat en el poble empordanès.