Les rebaixes no acaben d'arrencar

S'han registrat vendes a mig gas en el primer cap de setmana

Vendes a mig gas en el primer cap de setmana de rebaixes. Mentre alguns locals de complements per al cabell, joies o ulleres de sol estan contents amb els resultats obtinguts, la majoria de botigues no són tant optimistes i assenyalen que l'afluència de visitants i les vendes són menors que l'any passat.

"Aquest primer cap de setmana no ha estat com s'esperava, hi ha poca gent i els clients miren i comparen molt els preus", detalla la Ruth, una de les botigueres que es troba situada dins del centre comercial Espai Gironès de Salt. El sector espera remuntar les xifres el proper cap de setmana. De moment, la roba i els complements són els productes més demandats.

"Miren molt, pregunten però no compren", així resum la Cindy, l'encarregada d'una botiga de roba del centre comercial de Salt (Gironès), aquest primer cap de setmana de rebaixes. Després d'una mala temporada de primavera, molt influenciada per la meteorologia, el sector tenia els ulls posats en aquesta primera setmana de rebaixes i, sobretot, en el cap de setmana. No obstant això, els resultats no són els esperats. "Els botiguers tenien il·lusions però l'afluència ha estat molt baixa en comparació amb altres anys", subratlla una altra botiguera d'aquest centre comercial, la Ruth.

I és que la gran majoria dels locals de l'Espai Gironès coincideixen en ressaltar que els clients posen per davant de tot la butxaca. "No deixen de preguntar si hi ha descomptes o ofertes 2x1, això és tot el que busquen", apunta la Ruth. Nous descomptes que se sumen a les rebaixes actuals que ja es mouen entre el 20% i el 70%. "Hi ha gent però pocs acaben comprant", comenta la Cindy. Segons ella, aquesta caiguda de vendes està relacionada amb el fet que les rebaixes d'enguany van començar un dilluns, a l'inici de setmana. "Esperem que les coses vagin millor el pròxim cap de setmana", subratlla.

Una aspiració que mantenen molts altres locals d'aquest centre comercial. "Hi ha molta gent a l'atur i el primer és poder portar menjar a la taula i llavors pensen amb les altres coses", explica la Tere, que regenta una petita botiga de joies i complements. En principi, tot i la davallada de vendes, la roba d'estiu, les xancletes, els banyadors i els complements com arracades, ulleres de sol i pinces per al cabell són alguns dels productes més demandats.

"Es tracta d'elements que es poden trobar a bon preu i el client no té la sensació que està deixant molts diners en aquella compra", assenyalen. El sector espera recuperar-se d'aquesta caiguda, treure la gran quantitat d'estoc durant aquests dies i aprofitar el bon temps per incrementar les vendes.