Tres mesos sense víctimes mortals a l'N-II

Santi Vila celebra la mesura de no deixar passar camions per la via

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha tornat a insistir en "la bona decisió" que va prendre el Govern prohibint el pas de camions per l'N-II a les comarques gironines.

Aquest juliol, tres mesos després de l'inici d'aquesta prohibició que es va endegar el 19 d'abril, el conseller ha ressaltat que la mesura ha permès reduir "immediatament" la sinistralitat en aquesta via. "Des de fa tres mesos no hi ha hagut cap accident mortal i, per tant, l'objectiu s'ha complert", ha afegit. De mitjana, uns 4.000 camions pesants es desvien diàriament de l'N-II cap a l'autopista.

"L'impacte econòmic per als camioners és pràcticament inexistent pequè hi ha bonificacions", ha recordat.

Inaugurada la plaça Major de Vilabertran

Vila ha fet aquestes declaracions durant l'acte d'inauguració de les obres de la nova plaça Major de Vilabertran, a l'Alt Empordà. Els treballs, que s'han allargat durant quatre mesos, han permès estructurar la plaça, canviar el paviment, el mobiliari urbà, la xarxa de clavegueram i d'aigua potable. Les obres, amb un cost de 188.170 euros - finançades per l'Incasòl i el consistori- també han servit per renovar i soterrar les xarxes de baixa tensió i telecomunicacions i s'ha inclòs fibra òptica.

"És un projecte que servirà per revitalitzar el centre històric del poble i, així, generar nous pols de vida", ha subratllat el conseller. Vila, acompanyat per l'alcalde de Vilabertran, Martí Armadà, ha estat l'encarregat de tallar la cinta de la plaça i ha visitat l'edifici del consistori, on ha firmat el llibre d'honor.