'Es tracta de portar les coses al dia durant el curs i per a l'examen només repassar'

Elisabeth Parés ha obtingut un 9,65 a la selectivitat i vol estudiar Biomedicina a la Universitat de Barcelona (UB)

El dia per a l'Elisabeth ha estat frenètic. Ella coneixia des del dissabte passat que tenia una de les tres notes més altes de Catalunya –empatada amb un noi de Tarragona i una noia de Barcelona- però ho ha hagut de mantenir 'en secret' fins aquest dilluns que s'han donat a conèixer les notes globals a Catalunya. 'Quan vaig sortir de l'examen m'esperava bona nota però pot ser no tant', reconeix aquesta jove estudiant que, de mitjana de Batxillerat, té un 9,68. L'Elisabeth s'ha preparat els exàmens estudiant sola -'aprofito més el temps', afegeix- però també diu que hi ha certes assignatures, com filosofia, que les ha comentat amb companys de classe.

Aquest dilluns l'Elisabeth quasi ni ha dinat atenent les trucades de mitjans de comunicació i d'amics que la volen felicitar. 'Tothom està molt content per mi, la meva mare ha estat dos dies per pair la notícia', diu l'Elisabeth que el cap de setmana va anar a dinar amb la família per celebrar la nota. Ella estudiarà Biomedicina a la Universitat de Barcelona perquè la seva gran passió seria arribar a ser investigadora. 'Sé que és complicat però faig la carrera per poder-ho tenir més fàcil', explica, previsora.

L'Institut públic IES Montsacopa d'Olot és on ha cursat els estudis de Batxillerat. Deixar Olot no li fa por ja que diu que estava esperant de fa temps el moment de marxar a Barcelona a estudiar. 'Aquest estiu hauré de començar a buscar pis', explica entusiasmada. A banda també vol descansar abans de començar una nova etapa en la seva vida: la universitat.