El PSC de Girona retreu la manca d’inversions del pressupost municipal del 2024

La regidora Bea Esporrín critica el continuïsme i la falta d’ambició

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Girona retreu que el govern municipal només destini 5,8 milions d’euros a inversions en la proposta de pressupostos pel 2024. La regidora Bea Esporrín compara Girona amb municipis com Reus (106.000 habitants), que ha presentat un pla d’inversions de 25,3 milions d’euros o Mataró (128.000) amb 14,47 milions.

Esporrín també critica que el govern local no hagi aplicat “l’increment de l’IPC” a la xifra d’inversions, que permetria arribar als 7,1 milions. Per això la regidora socialista considera que la proposta de comptes municipals són continuistes i els falta ambició.

La socialista lamenta que els pressupostos del 2024 es destinen a finalitzar projectes iniciats amb el govern anterior (Junts i ERC) i retreu manca d’ambició a la formació líder del nou equip, Guanyem Girona. En un comunicat de premsa, Esporrín ha recordat que la reforma del carrer de Barcelona avança amb “passos lentíssims”.

Els socialistes consideren que els comptes tenen “poca empenta i sense unes línies d’inversió clares”. Per això afirmen que desconeixen “cap a on va l’alcaldia de Salellas” i insisteixen en què la ciutat “necessita un altre tipus d'acord” que certifiqui un canvi de rumb respecte als governs anteriors de Junts.

A més, la regidora del PSC assegura que l’alcalde ha convocat la comissió informativa que debatrà la incorporació dels pressupostos al ple sense l’informe de secretaria. Per això Bea Esporrín insisteix a dir que el govern de Guanyem, Junts i ERC “incompleix la normativa”.

La mostra és que aquest dilluns el secretari va enviar una diligència anunciant que havia rebut l’expedient de pressupostos i que faria l’informe en deu dies hàbils. La comissió informativa, però, és el 12 de desembre i això vol dir que es farà abans del termini establert pel secretari per tenir la documentació pertinent.

Per això el grup municipal del PSC creu que aquesta pràctica és una mostra “evident” de la manca de transparència del govern local. Creuen que mai abans s’havien trobat amb una situació similar i a més asseguren que s’han reunit mitja hora amb el govern local per conèixer les inversions dels pressupostos, però quan els socialistes han demanat detalls “la resposta de la regidora ha estat nul·la”.