Un traficant amb 793 plantes de marihuana a Maçanet envesteix dos policies nacionals i fuig

Els agents aconsegueixen interceptar i detenir un segon sospitós

La Policia Nacional ha detingut un suposat integrant d'un grup criminal que tenia un cultiu amb 793 plantes de marihuana a Maçanet de la Selva. Segons informen en un comunicat, un segon sospitós va aconseguir fugir després d'envestir amb el cotxe i ferir dos agents que intentaven interceptar-lo.

Al seu còmplice el van arrestar quan volia pujar al vehicle, també fer escapolir-se. Li atribueixen delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i atemptat contra agent de l'autoritat, perquè es va resistir a la detenció. Després de passar a disposició judicial, està en llibertat provisional a l'espera de judici. La marihuana intervinguda estava a punt per collir-la i la factura de la llum punxada és de més de 64.000 euros.

Gràcies a la col·laboració ciutadana van saber que, en un habitatge hi havia un tràfec constant de persones i vehicles fent activitats sospitoses. A més, també van detectar problemes per sobrecàrregues elèctriques que podia indicar que hi havia la llum punxada.

La investigació policial va permetre determinar que un presumpte grup criminal estava cultivant marihuana a l'interior de l'habitatge, utilitzant fertilitzant per accelerar el creixement de les plantes i augmentar el percentatge de THC.

Quan els agents van fer l'entrada i escorcoll del domicili, no van trobar ningú a dins. Per això, van muntar un dispositiu policial per localitzar els sospitosos. Així, van veure un vehicle circulant a gran velocitat amb dos individus a bord, que es dirigien cap a la casa. Després de veure'ls entrar a l'habitatge, els agents es van acostar, es van identificar i els van donar l'alto. Els dos homes van emprendre la fugida.

Un d'ells va envestir els agents amb el cotxe, lesionant dos policies. Amb el cotxe, va fer cas omís a les ordres per aturar-se i va emprendre la marxa a gran velocitat. Durant la fugida, va xocar amb un vehicle que hi havia aparcat al carrer, desplaçant-lo més de deu metres i obstaculitzant així la persecució.

Al segon sospitós el van poder interceptar i detenir quan intentava pujar al cotxe. Aleshores, va forcejar amb els agents i un dels policies, que el va aconseguir immobilitzar, va resultar ferit.

L'operatiu s'ha saldat amb el comís de les plantes. La investigació apunta que l'energia defraudada puja a 64.207,43 euros.

El detingut, que està al país en situació irregular, està en llibertat amb mesures cautelars a l'espera de judici.