L'Ajuntament de Salt veta Marta Afuera en les negociacions amb la PAH

Acusen la portaveu de ser grollera, amenaçant i insultar

L'Ajuntament de Salt ha acusat a la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona, Marta Afuera, de reblar insults i emprar llenguatge groller i amenaçant a la Taula d’Habitatge de Salt. Aquest fet han desencadenat la decisió del consistori de no tornar a convocar-la a aquest òrgan. La decisió s’ha pres després de la reunió de dijous passat, a la que va tornar a assistir Marta Afuera, després d’unes setmanes d’absència.
 
En aquest sentit, l'Ajuntament ha anunciat que no tornarà a convocar la PAH a la taula fins que canviï la seva representant i es pugui treballar en un clima "constructiu i de respecte".
 
El consistori ha dit que els assistents a les reunions de les taules d’habitatge,- tant la tècnica com la política-, han assegurat que Afuera manté un comportament "groller i amenaçant, i utilitza un llenguatge insultant, sense cap respecte als altres membres de la taula, i expressions despectives per la feina dels tècnics municipals i de serveis socials". A més, segons els assistents, té una actitud "destructiva amb les iniciatives i es nega a compartir informació, de casos que presumptament coneix, amb els altres membres de la taula", han assenyalat.
 
La substitució d'Afuera havia estat demanada per l’Ajuntament diverses vegades anteriorment i a les darreres reunions hi havia assistit una altra persona en nom de la PAH. Des de Salt van més enllà i també l'acusen d'haver tingut conflictes amb regidors de l’Ajuntament de Girona pel mateix problema amb les formes.