La Diputació de Girona té dotze assessors que cobren més de 460.000 € l'any

Amargant demanarà al jutge la suspensió cautelar del decret que li treu les responsabilitats en comunicació

La Diputació de Girona té dotze assessors que cobren, en global, 468.000 euros l'any. Segons dades de la institució, cadascuna de les persones cobra 39.000 euros anuals i ocupa un "lloc de treball de confiança de naturalesa eventual amb la categoria d'assessor".

Hi ha 6 assessors de Convergència i Unió (CiU), 3 del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i 3 d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). A instància dels mitjans, han fet públiques aquestes dades en plena polèmica per la feina que fan els assessors. El president de la Junta de Personal, Josep Maria Amargant, va denunciar internament "irregularitats" perquè assegurava que els cinc assessors d'UDC cobraven sense anar a treballar.

Segons les dades facilitades per la Diputació de Girona, hi ha dotze persones designades directament pels partits polítics que ocupen un càrrec de confiança com a assessors. Cadascun d'aquests càrrecs, té una retribució íntegra de 39.000 euros anuals. Tot i això, fonts de la corporació indiquen que també hi ha altres tipus de contractacions eventuals de càrrecs de confiança, que no són aquests dotze assessors, i que podria fer augmentar el nombre de persones que treballen a la Diputació designades directament per partits polítics.


La Diputació ha fet públiques aquestes dades, a instàncies de la premsa, en plena polèmica sobre el nombre d'assessors que té cada partit i quina feina desenvolupen. El cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, que també és el president de la Junta de Personal, va entrar al registre dues demanes alertant d'irregularitats. Els departament de recursos humans, però, ha desestimat els escrits al·legant qüestions tècniques de règims jurídics.

Amargant, apartat la setmana passades de les seves responsabilitats via decret, ha anunciat que demanar al jutge la suspensió cautelar del decret. A més, també ha afirmat que "recull el guant" al president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, que la reptat a fer públics als mitjans de comunicació "tots" els escàndols que ha tapat a presidents i diputats al llarg dels anys.