Sis detinguts per practicar robatoris amb força a segones residències de Roses

Els detinguts van actuar a les urbanitzacions de Mas Mates, l'Almadrava, Canyelles Petites i Puig Rom

  • Les segones residències de Canyelles també han estat objecte dels robatoris © Zubitarra
    Les segones residències de Canyelles també han estat objecte dels robatoris © Zubitarra
  • Material confiscat per la Policia Local de Roses a la banda de lladres desarticulada © ACN
    Material confiscat per la Policia Local de Roses a la banda de lladres desarticulada © ACN

Les detencions es van produir en una primera onada el passat 28 de maig, quan la policia va localitzar cinc dels detinguts. Posteriorment, el 16 de juny, els agents van detenir una sisena persona, com a presumpte autor de deu robatoris amb força. Aquest va ser el resultat d'una exhaustiva investigació per resoldre una desena de robatoris amb força perpetuats, especialment, en segones residències dels barris de Mas Mates, l'Alamadrava, Canyelles Petites i Puig Rom de Roses.

'Modus operandi'

Després d'una intensa tasca de patrullatge i vigilància, els Mossos d'Esqudra i la Policia Local de Roses van descobrir que el 'modus operandi' dels autors dels robatoris era en molts casos escalar fins a la primera planta de les cases per, després, forçar una finestra o una porta i accedir-hi. Un cop a dins sostreien tot tipus d'objectes com electrodomèstics, aparells electrònics o mobles.

Els indicis trobats en els immobles objecte dels robatoris van dur als agents a localitzar un dels suposats autors, Mhammed Z, de 21 anys, a qui van localitzar i detenir el 28 de maig. També van registrar el seu domicili, fet que va permetre als agents recuperar nombrosos articles sostrets com sabatilles esportives, televisors, roba per la llar i alguns mobles, així com també altre documentació i diners.

Una desena de robatoris amb força resolts

La troballa d'aquests objectes va permetre resoldre un total d'onze robatoris amb força a l'interior d'habitatges de Roses i un altre robatori a l'interior d'un vehicle a Figueres. A banda, la policia també va trobar un turisme que s'havia sostret fora de l'estat espanyol.

Arran de les investigacions, la policia va saber que el detingut com a presumpte autor dels robatoris no actuava sol i que altres persones s'encarregaven de rebre el material i vendre'l. Després d'identificar els còmplices, la policia va detenir quatre joves més per un suposat delicte de receptació. Aquests són: Rachid Z. De 32 anys i veí de Roses; Youness B, de 27 anys i veí de Figueres; Christian P, de 19 anys i Rachid B. de 28, tots dos amb veïnatge desconegut.

Finalment, el 16 de juny els mossos van detenir l'últim membre del grup Mohamed B, de 29 anys i veí de Figueres, com a suposat autor dels delictes de robatori amb força i receptació.
Durant l'entrada al domicili del primer detingut la policia també hi va localitzar 5,3 kg de haixix, per la qual cosa imputen també als detinguts un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Els sis detinguts tenen antecedents i després de passar a disposició del Jutjat de guàrdia, el jutge només a decretat l'ingrés a presó per al primer d'ells i un dels suposats autors directes dels robatoris, Mhammed Z.