La UdG mantindrà l'antiga sala d'estudi de la biblioteca de Medicina oberta als estudiants

El consell d'estudiants i el rectorat creen una comissió transversal de seguiment de les obres

La Universitat de Girona (UdG) mantindrà oberta l'aula 40, que abans era part de la biblioteca de la Facultat d'Infermeria i Medicina, oberta com a aula d'estudi bona part de l'horari lectiu.

El consell d'estudiants ha anunciat a través de les xarxes socials que l'activitat docent en aquest espai es concentrarà entre les nou del matí i les dotze del migdia i la resta d'hores es podrà fer servir com a aula d'estudi.

Amb aquesta solució ambdues parts donen resposta a les queixes d'estudiants per la manca d'espais que hi havia en aquest edifici. En paral·lel s'ha creat una comissió transversal per fer un seguiment de les obres en el local que ha d'acollir la biblioteca de la facultat.

A principis de novembre un conjunt d'estudiants de la Universitat de Girona es queixava per la reducció de l'espai d'estudi que patien a la Facultat d'Infermeria i Medicina. El motiu és que la universitat ha ampliat les places d'Infermeria i també preveu fer-ho en Medicina.

Això obliga a obrir noves aules docents i per fer-ho, fa dos anys es va suprimir la meitat de la biblioteca per convertir-la en una aula. A més, a partir del curs vinent s'adaptarà l'altra meitat per fer-hi una altra classe.

Per resoldre la situació, el rectorat havia decidit comprar un local annex per traslladar-hi l'espai d'estudi. L'objectiu era obrir-lo a principi d'aquest curs, però les obres no avancen segons els terminis previstos i encara està tancat. Això ha fet que els estudiants es queixin i demanin més lloc per fer feina, ja que asseguren que a dia d'avui la biblioteca de la facultat ja està plena a les nou del matí.

Aquest dimarts el consell d'estudiants ha anunciat que el deganat ha acceptat compactar les classes que es fan a l'antiga aula d'estudi, ara aula 40, entre les vuit del matí i les dotze del migdia. La resta d'hores (un 70% del temps que la facultat està oberta) l'espai recuperarà els usos originals d'aula d'estudi. Igualment s'habilita l'aula 31, que era la sala d'actes, per a espai d'estudi addicional.

Aquestes mesures són temporals mentre no finalitzen les obres del local que va comprar la UdG. Per això el consell d'estudiants i el rectorat han creat una comissió transversal per seguir de prop l'evolució de les obres d'aquest espai. En un comunicat penjat a les xarxes, el consell d'estudiants assegura que l'acord arriba després d'uns "dies intensos i moltes reunions" entre les dues parts.