L'hospital de Palamós impulsa un procés participatiu ciutadà per definir el nou centre sanitari

El SSIBE farà una dinàmica amb associacions de pacients del Baix Empordà

L'hospital de Palamós (Baix Empordà) ha començat aquesta setmana un procés de participació ciutadana per definir com ha de ser el nou centre. Des d'aquest dimarts s'ha habilitat un qüestionari telemàtic on la gent podrà respondre al llarg de dos mesos (fins al 31 de gener).

Quan es tanqui el formulari també es farà una dinàmica participativa amb un grup focal amb les associacions de pacients del Baix Empordà. Aquest procés es fa en paral·lel amb la participació de professionals que ja s'ha engegat. La gent pot accedir al formulari a partir de cartells físics i digitals que incorporen un codi QR. La lectura d'aquest codi condueix al qüestionari.

L'entitat Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) treballa en la definició del nou hospital de Palamós. Mentre els tècnics estan elaborant el pla funcional assistencial, l'entitat ha engegat un procés participatiu per tal que la ciutadania opini sobre com vol que sigui el nou hospital. Aquestes aportacions s'afegiran al document final que ajuden a organitzar els serveis i dissenyar els espais, entre altres qüestions.

El formulari telemàtic és dirigit a persones que siguin o hagin estat usuàries de l'hospital de Palamós (tant pacients com familiars) i a la ciutadania en general. Per participar-hi cal tenir més de 16 anys i escanejar el codi QR que hi ha en els cartells físics i digitals sobre el procés participatiu. Els cartells es distribuiran a l'hospital, els Centres d'Atenció Primària (CAP) del Baix Empordà i al sociosanitari Palamós Gent Gran sigui en format físic o projectat en pantalles.

Una vegada els interessats accedeixin al qüestionari caldrà definir quin perfil tenen i hauran de respondre tres blocs de preguntes sobre els accessos i la mobilitat externa del nou hospital, les característiques dels serveis i els espais amb relació al confort, la intimitat, la informació i l'entreteniment i un últim centrat en els serveis que haurà de tenir el centre.

Les opinions ciutadanes recollides en aquest formulari se sumaran a les que fan els professionals, ja que el SSIBE està fent un procés participatiu amb els treballadors del centre sanitari per recollir algunes de les demandes i peticions. Una vegada es tanqui el pla funcional assistencial s'abordarà el projecte arquitectònic que dibuixarà com serà el futur hospital.