L'Escola de Música del Ripollès abaixa els preus

Entre les novetats del curs 2013-2014, destaca un curs d'iniciació musical gratuït per a nens de P4 i P5 a les escoles

L'Escola Comarcal de Música del Ripollès ha programat una oferta més flexible amb preus més baixos amb l'objectiu d'arribar a nous alumnes i compensar així la davallada de la demanda. Entre les novetats del curs 2013-2014, destaca un curs d'iniciació musical gratuït a les escoles de Ripoll per a nens de P4 i P5 i 'tallerets' de músics per a nens de 8 i 9 anys (3r i 4t de primària).

El seu director, Jordi Pau, ha subratllat l"aposta" del Consell Comarcal per a la continuïtat d'una escola que passa per "moments difícils". Actualment té dues seus i aquest any ha tingut 110 alumnes i 10 professors. Ho ha dit durant la presentació d'aquest dimarts del nou curs. Aquest centre tenia 267 alumnes en el curs 2009-2010 però la xifra ha baixat fins als 110 estudiants en aquest últim curs.

Per intentar donar un tomb a la situació, s'ha decidit apostar per una flexibilització dels paquets de formació i un ajustament de les tarifes. "Es tracta d'acostar l'escola a totes les butxaques i fer-la econòmicament més atractiva", assenyalava aquest matí el seu director, Jordi Pau. Els preus d'algunes assignatures s'han abaixat entre 10 i 15 euros i l'usuari podrà escollir entre una varietat més gran de paquets de formació.

Una altra de les apostes és la de fer arribar la música a les escoles, en un principi només a Ripoll, en forma d'extraescolars per fer a partir de les 5 de la tarda. Així, per primer cop s'ha organitzat un curs d'iniciació musical gratuït per a alumnes de P4 i P5, un 'talleret de músics' per a nens de 8 i 9 anys (3r i 4t de primària) i un altre per a alumnes més grans (de 5è de primària a 4t d'ESO), en aquest cas però, per fer a l'Escola de Música.

Jordi Pau ha explicat que "són cursos d''iniciació perquè els més petits es familiaritzin amb els instruments amb un baix cost i amb una poca dedicació temporal". D'aquesta manera, l'alumne podrà provar-ho i decidir si vol ampliar els seus coneixements amb més dedicació fent els cursos de l'escola. També ha apuntat que la nova oferta ha tingut molt bona acollida per part de les direccions i les AMPA de les escoles.

Durant la presentació, que ha comptat amb el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, s'ha reconegut l'"aposta" d'aquest ens per donar continuïtat al projecte i al "treball actiu" de la direcció i del professorat per tirar-la endavant en uns "moments tan difícils". Durant el curs 2012-2013 l'Escola ha comptat amb dues seus, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Hi havia hagut fins a 17 professors però actualment la plantilla s'ha quedat amb 10.

Nous canals de difusió

El cicle de concerts 'L'escola al carrer' es repetirà el curs que ve a més poblacions i nous formats, una activitat que se suma a la intenció d'arribar a nous públics amb altres canals d'informació, com ara un nou bloc i una pàgina al Facebook. De moment hi ha hagut un "bon ritme de matrícules", segons el director, amb prop de 80 inscripcions.

La direcció del centre creu que les perspectives per al curs que ve són bones i que s'incrementarà el número d'alumnes. Per Pau, 'l'objectiu a curt termini és estabilitzar les dues seus actuals i, si més endavant es poden obrir noves seus, nosaltres encantats". La plantilla de professorat es mantindrà de cara al curs que ve.