La UdG votarà declarar persona non grata a Wert i ser antimonàrquica

La decisió es prendrà en un claustre extraordinari que es farà a petició d'estudiants i membres del PAS

La UdG ha celebrat aquest dimarts el claustre on la rectora sotmetia a votació el pla estratègic de la universitat del 2008-2013. Els estudiants i els membres del PAS que formen part del claustre de la UdG han demanat a l'inici de l'acte que s'incorporessin quatre nous punts a l'ordre del dia.

Per part dels alumnes, les propostes eren declarar al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, persona non grata i demanar a la UdG que es desvinculi de la Fundació Príncep de Girona. Per part del PAS, els punts a afegir demanaven que la UdG practiqui la sobirania fiscal i pagui els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya i que no es convidi cap membre de la Corona als actes institucionals de la universitat.

Votació ajornada per falta de quòrum

Els quatre punts s'han incorporat a l'ordre del dia però, en el moment de votar-los, la sessió s'ha suspès fins a la tarda per dinar. Un cop s'ha reprès el claustre, a les quatre de la tarda, no hi havia suficient quòrum per poder votar els punts. El claustre de la UdG està format per 300 persones, de les quals el 51% són professors i el 49% estudiants i membres del PAS. S'han arribat a fer tres recomptes però en cap d'ells s'ha aconseguit el quòrum mínim, que el reglament marca que ha de ser d'una tercera part del claustre. Per això, no s'ha pogut reprendre la sessió i els quatre punts han quedat sobre la taula.

Els estudiants han lamentat que a la tarda no s'ha pogut sotmetre a votació les seves propostes perquè, majoritàriament, faltaven professors. Aquest matí, els estudiants que conformen el claustre han anat a la sessió lluint nassos de pallasso perquè, segons denuncien, no tenen capacitat d'influència en les decisions que pren la universitat. "Hi hem anat amb els nassos perquè estem fent el pallasso, com s'ha demostrat avui", ha reflexionat la portaveu del consell d'estudiants, Laia Vidal.

Fonts de la universitat han explicat que la mesa del claustre ha decidit fer un claustre extraordinari el proper divendres. La sessió servirà per votar únicament les quatre propostes dels estudiants i els membres del PAS i es farà a la Facultat de Medicina i Infermeria a dos quarts de deu del matí.