L'Esplai 'la Caixa' continuarà obert un any més

Girona pagarà el lloguer del casal de gent gran a l'entitat bancària per mantenir l'activitat

L'Ajuntament de Girona i "la Caixa" han arribat a un acord que permetrà que l'activitat a l'Esplai de "la Caixa" -que fa les funcions de casal de gent gran- pugui continuar obert com a mínim un any més. Després de l'absorció de Caixa Girona a finals del 2011, "la Caixa" va anunciar que tancava aquest local, situat al carrer Grober, perquè ja posava en marxa l'EspaiCaixa.

Malgrat això, l'ajuntament ha estat negociant fins ara per trobar una altra solució que permeti mantenir obert el casal d'avis. Finalment, han acordat que el consistori pagui durant un any el lloguer del local (7.500 euros mensuals) a l'entitat. A canvi, "la Caixa" invertirà els 90.000 euros que rebrà en programes socials. Després de l'absorció de Caixa Girona per part de "la Caixa", que va suposar la remodelació de l'EspaiCaixa de la plaça Poeta Marquina, l'entitat va anunciar que tancava aquest espai destinat a la gent gran, situat al carrer Grober.

Tot i que aquest anunci es va fer a finals del 2011, les negociacions de l'ajuntament amb l'entitat van permetre que hi pogués continuar l'activitat però sense concretar-se fins quan. Això va provocar les queixes dels usuaris, que denunciaven que no es feia manteniment al local a causa de la situació de provisionalitat que vivien.

Ara, amb aquest nou acord, el consistori es compromet a pagar durant un any el lloguer del local (7.500 euros mensuals) a l'entitat. Aquesta, a canvi, invertirà el total que rep en concepte de lloguer (90.000 euros anuals) en programes socials a la ciutat.

Concretament, els 90.000 euros es dedicaran íntegrament a un projecte del Consell Municipal de Cohesió Social per a reinserir laboralment, a través de les entitats socials, als aturats gironins de més de 45 anys.

L'entitat recorda que, a banda de l'Esplai de la gent gran, l'Obra Social "la Caixa" també posa a disposició de totes les persones grans gironines l'EspaiCaixa Girona, un centre de nova generació que, en els seus dos primers anys d'experiència, ha atès 21.000 gironins i ha registrat 60.000 participacions en les activitats que s'hi organitzen.