Salt porta a aprovació del ple un pressupost de 36,2 MEUR per al 2024, amb 1,9 per a inversions

El govern municipal vol engegar les obres de la pista polivalent del Pla i fer obres de millora a la Mirona

L'equip de govern de Salt (Gironès) porta a aprovació del ple un pressupost de 36,2 MEUR per al 2024, que suposa un increment del 9,5% amb relació als comptes d'enguany. El govern municipal preveu una inversió al municipi que supera els 1,9 MEUR.

Entre les inversions previstes, destaquen l'inici dels treballs de la nova pista polivalent que suposarà uns 600.000 euros d'inversió i que està previst que s'executi durant el segon trimestre de l'any, així 300.000 euros per a fer millores diverses a la sala La Mirona. Els treballs s'han de centrar a millorar la coberta i l'aïllament i instal·lar-hi plaques solars. En un comunicat, el consistori remarca que el pressupost per a l'any que ve suposa una xifra "rècord".

El govern local exposa que l'augment del pressupost és definit per diverses causes, com el nou contracte de recollida d'escombraries i neteja viària que suposa ja una puja pràcticament 900.000 l'any, així com l'encariment de subministraments com ara la llum, amb un cost afegit de 226.000 euros en comparació a l'exercici anterior. Per això, el pressupost preveu la implantació de plaques solars a diversos equipaments amb l'objectiu d'estalviar en la factura elèctrica a partir de la segona meitat de l'any.

En un comunicat, el govern municipal exposa que les polítiques de sostenibilitat i mediambientals són prioritàries. Si el pressupost rep el vistiplau al ple, invertiran 255.000 euros en instal·lar les plaques solars. També volen posar en marxa de nous carrils bici, posant el focus en la mobilitat nord-sud del municipi.

Així, Salt porta a aprovació del ple del 30 de novembre un pressupost de 36,2 MEUR, un increment del 9,5% respecte al 2023 i del 48% si s'agafa de referència el 2016. Això permet situar la inversió del municipi per sobre dels 1.000 euros per habitant.

Altres inversions previstes són 300.000 euros per a la primera fase del nou aparcament de les naus Guixeres; renovar l'enllumenat als equipaments esportius del Pla, les Guixeres i el Tennis de Salt i fer millores a equipaments per valor de 58.400 euros o els 395.000 per a manteniment de voreres i carrers, renovació de parcs i jardins i manteniment d'infraestructures educatives.

L'Ajuntament de Salt també reserva 430.000 euros per al fons de contingència, per poder donar resposta a "qualsevol eventualitat".

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, subratlla que la proposta del govern per a l'exercici 2024 "palesa el compromís en àrees com habitatge ciutadania, promoció de la ciutat o acció social, ja que en aquests darrers vuit anys s'ha duplicat l'esforç en inversió en aquests àmbits".

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Serveis Econòmics de Salt, Toni Vidal, emfatitza també "la consolidació de projectes estratègics com el Centre d'Arts Escèniques El Canal", un equipament cultural on les diverses administracions implicades mantenen 650.000 euros d'inversió: "Un projecte que va més enllà de Salt i és de país, però arrelat estretament amb la vida cultural del poble".