Troben el cos sense vida de dos homes surant davant la costa de Port de la Selva

Tripulaven una embarcació que ha embarrancat contra l'illot de Cap de Bol

Els cossos de dos homes sense vida s'han localitzat aquesta matinada surant al mar a Port de la Selva (Alt Empordà). Les víctimes, que tindrien 76 i 78 anys, s'han trobat a prop d'un veler que havia embarrancat.

L'avís al 112 s'ha efectuat a les 00:45h d'avui alertant que l'embarcació havia topat contra l'illot del davant de la urbanització Cap de Bol i que porta el mateix nom.

Fins allà s'hi han desplaçat agents de la Guàrdia Municipal de Port de la Selva, juntament amb dues dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'helicòpter de Salvament Marítim.

En arribar s'han trobat amb els cossos dels homes surant a l'aigua. Els membres de Salvament Marítim han protagonitzat el rescat de les víctimes que eren una zona de roques a tocar el far de s'Arnella, segons han assenyalat fonts dels Bombers.

Els membres del SEM han intentat reanimar les víctimes, però no ho han aconseguit, certificant posteriorment la seva mort.

Membres de la policia judicial de la Guàrdia Civil s'han fet càrrec de la investigació segons ha avançat Diari de Girona per aclarir els fets. Les primeres hipòtesis assenyalen que després d'embarrancar han avisat al 112 i posteriorment han intentat sortir del veler pel seu propi peu i nedar fins a la costa, morint en l'intent.

Investigació en marxa

Un cop a la platja de Cap de Bol, la Guàrdia Civil se n’ha fet càrrec de la investigació i de les diligències judicials per a la identificació de les dues víctimes. Els dos homes podrien tenir 76 i 78 segons han apuntat fonts policials.

Tant l’alcalde del Port de la Selva com fonts de la Guàrdia Civil, ha assegurat que per ara es desconeix el motiu què ha pogut dur el veler fins la zona de l’illot del Cap de Bol.

Cervera ha detalla, però, que, segons el seguiment que han pogut fer de l'embarcació, estava navegant just abans de l'accident i que, a més, ho feia des d'alta mar i "contra tramuntana". El veler, de nom Firol, mesurava 13 metres d'eslora. 

Està previst que agents de la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil revisin la zona i el veler per cercar més indicis del succés, si el temporal ho permet. Un equp de Bombers també ha estat inspeccionant la zona a primera hora i hi han localitzat una cartera amb documentació. 

La forta tramuntana que seguirà bufant durant aquest divendres i al llarg del cap de setmana podria complicar aquests treballs.

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec del trasllat dels cossos a l'Institut Anatòmic Forense de Girona on els faran l'autòpsia.

En aquest accident també hi ha intervingut efectius dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local del municipi, els Bombers i el SEM.