La línia que alimenta el TAV podria haver iniciat l'incendi a Sant Julià de Ramis

Els Agents Rurals asseguren que una guspira elèctrica seria l'origen del foc

Els Agents Rurals han assegurat que l'incendi que ahir va afectar més d'una hectàrea de vegetació i massa forestal a Sant Julià de Ramis (Gironès) es podria haver iniciat fruit d'una guspira procedent d'una línia elèctrica. Amb tot, les properes hores serviran per determinar si aquesta provenia de la línia que alimenta el Tren d'Alta Velocitat (TAV) al seu pas pel municipi.

El foc es va iniciar a les 11:37h del matí, en un camp a tocar de l'autopista AP-7. El fort vent va empènyer el foc i en va dificultar les tasques d'extinció dels Bombers, que hi van treballar amb un total de quinze dotacions terrestres i tres d'aèries.

Malgrat que l'incendi va començar en una zona de vegetació, va arribar a tocar la massa forestal. El vent que bufava a la zona va fer que el foc saltés la carretera GI-7518 i s'hagués de tallar a Sarrià de Ter, generant alhora focus secundaris.

La circulació del TAV també es va veure afectada i durant unes hores els trens entre Girona i Figueres van quedar aturats mentre duraven les tasques d'extinció dels Bombers.

Aquests van donar el foc per controlat a les 18:58h.