La demarcació de Girona registra 136 actuacions dels Bombers pel vent

Portbou arriba als 123 km/h i Begur assoleix onades de gairebé 9 metres

Els Bombers han fet 212 sortides pel vent fins a les cinc de la tarda d'aquest dimarts, en el marc d'un episodi que va començar ahir a les deu de la nit. Els serveis no han hagut d'atendre cap afectació important.

A la Regió d'Emergències de Girona és on s'han fet més actuacions, un total de 136, mentre que a la Regió Metropolitana Nord n'han atès 34, a la Sud 11, a la de Tarragona 2 i a la Centre 1.

La circulació ferroviària entre Maçanet i Girona s'ha hagut d'interrompre per la caiguda d'arbres a la via, un incident que ha afectat les línies R11 i RG1.  Cap a tres quarts de sis de la tarda s'ha pogut solucionar el problema.

Els registres més destacats han estat a l'Alt Empordà, especialment a Portbou on s'ha arribat als cops de vent de 123,1 km/h, mentre que a Navata s'han assolit els 90 km/h o Roses també ha patit els efectes de la tramuntana amb 74,2 km/h.

A Girona els registres també han estat importants amb un pic de 59,4 km/h, mentre a Olot (Garrotxa) on no sol bufar el vent s'ha arribat a un màxim de 73,1 km/h. A pràcticament tot el litoral de la Costa Brava s'han registrat cops de vent superiors als 70 km/h.

Fort onatge

En el cas de la Costa brava, això també va acompanyat de fort onatge i mar de fons. Una mostra de la mala mar és que al port de Begur aquesta matinada ja s'ha registrat una onada de 8,47 metres.

Al Pirineu es preveu també que el vent no afluixi i que en alguns casos, nevarà i també pot haver-hi torb, un fenomen perillós sobretot per excursionistes.

Un fanal a la Devesa de Girona

Un fanal ha caigut aquest matí al parc de la Devesa de Girona a causa de les fortes ratxes de vent que superaven els 59 km/h. El punt de llum que ha tombat està situat ben a prop del Camp de Mart i del circuit d'entrenaments que hi ha instal·lat al parc, vora el passeig de la Devesa.