Detinguts set ocupes a Llançà per agredir els policies quan els anaven a desallotjar

Els arrestats es van mostrar violents i van intentar atacar els agents amb un ganivet

La Policia Nacional i la Policia Local de Llançà (Alt Empordà) han detingut set ocupes per agredir-los quan anaven a fer el desallotjament del pis on vivien. Els fets van passar aquest dimarts a quarts de dotze del matí en un habitatge del carrer Núria.

Quan els agents van arribar per fer efectiu el desallotjament, els arrestats es van resistir i es van posar violents fins a agredir quatre dels policies que havien anat a fer-los fora. Fins i tot, un d'ells va exhibir un ganivet i va intentar ferir un agent.

Malgrat que es va intentar fer tasques de mediació, els ocupes no van voler sortir de l'habitatge i es van enfrontar als agents que van respondre amb pistoles de gas pebre per reduir els set ocupants de l'immoble.

El desallotjament es va dur a terme per part de la comitiva judicial, amb el suport de sis agents del Grup d'Intervenció Ràpida de la Policia Local de Llançà i el suport de dues unitats de la Policia Nacional.

Un cop els ocupants van ser fora del pis se'ls va detenir i hauran de respondre per un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat, un altre de desobediència greu i un altre contra la salut pública, ja que van trobar marihuana a l'immoble.

Els quatre agents ferits van ser traslladats al dispensari municipal on se'ls va atendre de les ferides i ja tenen l'alta mèdica. Pel que fa al pis, s'ha instal·lat un pany nou, una porta nova i s'hi ha col·locat una alarma.