Els Bombers fan una dotzena de serveis relacionats amb el temporal de vent

La majoria s'han registrat a la regió de Girona i són per arbres caiguts a la via pública

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme una dotzena de serveis relacionats amb el temporal de vent entre les deu de la nit de dimarts i les set del matí d'aquest dimecres.

La majoria estan relacionats amb arbres caiguts a la via pública i cap d'ells ha estat greu. N'han informat fonts del cos que han apuntat que onze s'han registrat a la Regió d'Emergències de Girona i un a la de Lleida.

Protecció Civil va activar dimarts la fase d'alerta del pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d'un episodi amb fortes ratxes de vent a la zona del Pirineu i Prepirineu. S'estima que aquest dimecres l'episodi s'estendrà a l'Alt i Baix Empordà amb més intensitat.

El component del vent serà nord i afectarà sobretot cotes altes del Pirineu i el sector del cap de Creus i cap de Begur.

A causa de la precipitació important de neu que es preveu fins aquest dimecres al migdia al vessant nord del Pirineu, hi haurà la possibilitat del fenomen del torb. Així mateix, es preveu fort onatge (maregassa) a les comarques de l’Alt i Baix Empordà. La direcció de l'onatge serà de nord-est i hi haurà mar de fons.