Condemnat un octogenari per abusar sexualment d'una nena de 8 anys a Camprodon

La va abordar quan caminava pel carrer, la va agafar pel coll i li va fer petons als llavis

L'Audiència de Girona ha condemnat un octogenari per abusar sexualment d'una nena de 8 anys a Camprodon (Ripollès) el 26 de setembre del 2021. L'acusat s'enfrontava inicialment a 3 anys de presó.

Com que ha reconegut els fets, la fiscalia, l'acusació particular i la defensa han pactat 2 anys de presó, que no haurà de complir perquè no té antecedents penals.

El processat ha admès que cap a tres quarts d'onze del matí va abordar la petita quan caminava pel carrer, la va agafar pel coll contra la paret, li va abaixar la mascareta i li va fer dos petons als llavis.

L'ancià no es podrà apropar a menys de 500 metres de la menor durant 5 anys i haurà de pagar una indemnització de mil euros. La sentència, dictada de viva veu, és ferma.

L'acusat ha reconegut que cap a les 10.45 del matí del 26 de setembre del 2021 es va trobar la menor caminant sola pel carrer Ignasi Casabó de Camprodon. La nena, que aleshores tenia 8 anys, anava a peu des de casa de la seva mare fins a casa del pare, un trajecte de menys de deu minuts.

L'home, que en el moment dels fets tenia 81 anys, li va preguntar a la nena si anava a comprar. Quan ella li va respondre que no, que anava a casa del seu pare, el processat li va dir si volia fer-li un petó. "Davant la resposta negativa de la menor, l'acusat la va agafar pel coll contra la paret i, amb la intenció de satisfer els seus desitjos sexuals, li va abaixar la mascareta que duia i li va fer un petó a la boca", recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha subscrit.

Després, l'acusat li va donar una moneda d'un euro a la petita i li va tornar a demanar un petó. Com que la nena s'hi va negar de nou, li va fer contra la seva voluntat. En aquell moment, el pare de la petita va arribar al lloc, perquè havia sortit per trobar-la a mig camí i assegurar que arribava bé a casa.

Segons l'escrit de conclusions provisionals de l'acusació particular, el pare va increpar l'octogenari però l'home va poder fugir i pujar al cotxe que tenia aparcat a prop. Un matrimoni que el va veure escapolir-se el va seguir i va poder agafar el número de la matrícula del vehicle del processat. D'aquesta manera, i després d'alertar a través del telèfon d'emergències 112, els Mossos d'Esquadra el van poder localitzar i interceptar poca estona després a la carretera N-260.

Per aquests fets, la fiscalia i l'acusació particular sol·licitaven 3 anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys. Com que l'home ho ha reconegut, han arribat a un acord amb la defensa per rebaixar-li la pena a 2 anys.

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha dictat sentència de viva veu. A banda dels 2 anys de presó, també li han imposat 5 anys de llibertat vigilada i la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la menor durant el mateix termini de temps. En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la petita amb mil euros pel dany moral. La nena ha patit simptomatologia compatible amb un estrès posttraumàtic.

A petició de la defensa, el tribunal ha acordat la suspensió de l'execució de la condemna. Això vol dir que l'acusat no haurà d'entrar a presó, amb la condició de no tornar a delinquir en els pròxims quatre anys i pagar la indemnització en funció de la seva capacitat econòmica. La sentència és ferma.