Figueres reduirà la pressió de l'aigua de l'aixeta com a mesura d'estalvi

També es distribuiran gratuïtament airejadors per reduir el consum a les aixetes domèstiques

Figueres (Alt Empordà) reduirà la pressió de l’aigua com a mesura d'estalvi per reduir el consum domèstic. A més, des de l'àrea de sostenibilitat, es repartiran airejadors per reduir el consum d’aigua en aixetes domèstiques, una mesura que està contemplada al Pla de Sequera.

Fisersa engegarà aviat les proves per estudiar l'estalvi d'aigua que suposarà la mesura. El consistori fa mesos que fa actuacions per fer front a la situació de sequera, especialment a partir del mes de setembre quan va entrar en estat d'emergència.

Entre les mesures, hi ha la utilització d’aigua de la mina freàtica del Parc de les Aigües per a la neteja de carrers i, des de fa unes setmanes, també d'una mina de la Ronda Sud. Des del mes d’octubre s’utilitza l’aigua regenerada de la depuradora (EDAR) per a usos municipals.

S’utilitza pel reg a les zones verdes urbanes (parcs, camps esportius i similars), neteja de carrers, sistemes contra incendis i utilització en obres. Aquesta mesura permet continuar realitzant, davant la situació d’emergència per sequera, les tasques de neteja i reg de caràcter urbà i serveix per estalviar aigua freàtica. Això permet estalviar 14.000 metres cúbics anuals d’aigua freàtica que s’usa actualment per neteja de carrers i clavegueram.

També s’ha fet una campanya per reduir el consum d’aigua, que ha suposat un estalvi del 30%, amb operatius per fer front al frau en el subministrament d’aigua i la regularització de contractes, i del control de consum a través dels comptadors d’aigua. 

Figueres va entrar en estat d'emergència juntament amb els 12 municipis de la comarca de l’Alt Empordà que formen part de l’explotació de l’embassament de Darnius Boadella. En aquest escenari es fixa una dotació global d’aigua de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi. Figueres té actualment un consum mitjà de 189 litres per habitant i dia.