Olot iniciarà dilluns la reparació i millora de l'avinguda Sant Jordi

Els treballs costaran prop de 300.000 euros

Les obres de reparació i millora de l’asfalt de l’avinguda Sant Jordi d'Olot (Garrotxa) començaran dilluns vinent. La Junta de Govern Local d’aquest dijous ha adjudicat a l’empresa Excavaciones y Pinturas SA les obres, que s’iniciaran a la Rodona i avançaran progressivament fins arribar a la plaça de l’Al·legoria, al giratori de la Solfa.

L’actuació que es preveu executar entre la rotonda de la Rodona i el giratori de la carretera de Santa Pau consisteix en el recobriment amb asfalt sonoreductor i el repintat de la senyalització.

En el tram entre la carretera de Santa Pau i la Solfa es faran reparacions localitzades amb aglomerat asfàltic de les enfonsades i les esquerdes. Es preveuen també obres complementàries de renovació de trams de rigoles –els elements constructius que fan de contenció lateral que condueixen les aigües pluvials als embornals–, es recol·locaran deu embornals i una desena de tapes de clavegueram.

Durant les tres setmanes que es preveu que durin els treballs s’establirà el millor esquema de redistribució de trànsit alternatiu possible per altres vies, tenint en compte els talls necessaris per executar l’obra.

L’afectació principal es preveu per la setmana que ve durant la qual, els primers dies, els vehicles que circulin per l’avinguda Sant Jordi provinents de les Preses en sentit a la Canya, podran circular amb normalitat mentre que la circulació cap a les Preses es desviarà per a vies alternatives. A partir de dijous i fins dissabte, es desviaran els dos sentits de circulació.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori, ha concedit a l’Ajuntament d’Olot una subvenció de 290.000 euros per tal de fer front als treballs. El juliol del 2019 va ser l’última vegada que es van asfaltar els 3,7 quilòmetres de l’Avinguda Sant Jordi amb un recobriment sonoreductor; uns treballs que també van anar a càrrec de la Generalitat.

Amb anterioritat, s’havia actuat en la millora del ferm amb asfalt sonoreductor i instal·lació de semàfors a 5 encreuaments viaris (2008) així com la col·locació de flonjalls (el 2012 i 2015), entre altres.