Tot a punt pel Concert per la Llibertat

Més de 70.000 persones ompliran avui el Camp Nou

Més de 70.000 persones ompliran el Camp Nou avui per assistir al Concert per la Llibertat. Entre elles, representants del Govern i dels partits polítics que s'han mostrat partidaris del dret a decidir. La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, encapçalarà la delegació de l'executiu, acompanyada per cinc consellers: Francesc Homs, Irene Rigau, Ferran Mascarell, Santi Vila i Germà Gordó. El president del Govern, Artur Mas, no serà al Camp Nou sinó a Menorca, on assistirà al casament de la seva filla.

Idèntica situació es repeteix amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que deixarà la representació de la cambra en mans dels vicepresidents, Anna Simó i Lluís Corominas. CDC tindrà una nombrosa delegació al concert organitzat per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana. El secretari d'organització del partit, Josep Rull, serà la cara visible juntament amb el president del grup parlamentari, Jordi Turull, i el portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries. També hi haurà representació del comitè de govern d'Unió.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, seran els màxims exponents dels republicans, que també comptaran amb el secretari general adjunt, Lluís Salvadó, el portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, i diversos diputats del Parlament i del Congrés.

El PSC no ha fet cap convocatòria oficial però reconeix que, probablement, hi haurà membres del partit que assistiran al concert. Ho faran a títol propi i, per tant, sense representar a l'executiva socialista.

El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, i el diputat d'EUiA, Joan Mena seran els principals representants ecosocialistes al concert per la llibertat. ICV i EUiA també enviaran al concert altres responsables de les formacions.

Per últim, els diputats Quim Arrufat i David Fernández seran les cares visibles de la CUP al Camp Nou, i el partit assegura que entre els assistents s'hi concentraran centenars de militants de la formació independentista d'esquerres.

Més de 60 artistes i una temàtica concreta: la llibertat

La direcció artística i escenogràfica del concert corre a càrrec de Gerard Quintana i Lluís Danés, i el cartell d'artistes participants supera la seixantena. Destaquen noms com els d'Andreu Rifé, Beth, Cesk Freixas, la Companyia Eléctrica Dharma, Cris Juanico, Gossos, Dyango, Fermín Muguruza, Peret, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Mayte Martín, Miquel Gil, Paco Ibàñez, Pastora, Pascal Comelade, Pedro Guerra, Pep Sala, Quico Pi de la Setta, Sopa de Cabra, l'Orfeó Català o l'OBC.