L'atenció a les persones sense llar i a la infància vulnerable centren la visita de Campuzano a Girona

El conseller s'ha reunit amb Salellas i assistit al centre d’acollida d’infància tutelada

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha fet avui visita territorial a Girona. L’atenció a les persones sense llar o en risc d’exclusió social i la infància vulnerable han centrat la jornada, que ha començat a primera hora del matí amb una trobada amb l’equip municipal de l’Ajuntament de la ciutat.

En la reunió, s’ha tractat sobre les necessitats dels diferents equipaments i serveis socials de la ciutat i sobre vies de col·laboració entre les dues institucions per millorar l’atenció als col·lectius més vulnerables com les persones en situació de sensellarisme i del programa Barris amb Futur.

“Enfortim les aliances amb el món local per abordar les necessitats de la societat i la relació amb l’Ajuntament de Girona n’és un bon exemple”, ha afirmat Campuzano.

El conseller de Drets Socials s’ha reunit, també, amb Càritas Girona. A la trobada s’ha remarcat la importància de la col·laboració entre l’entitat i l’administració per poder reforçar els programes d’acció comunitària. A la sortida de la trobada, Campuzano ha constatat que “Càritas Girona és un exemple de feina ben feta des del coneixement de l’àmbit i el compromís amb les persones”.

Càritas Girona rep un suport important del Departament de Drets Socials per poder desenvolupar programes d’atenció a col·lectius vulnerables dedicats a formació i inserció laboral, acció comunitària, voluntariat, distribució d’aliments, ajuda econòmica per a llars vulnerables, suport a joves extutelats, pisos d’acolliment, sensibilització contra el racisme i d’altres.

Així mateix, el conseller de Drets Socials ha visitat el centre d’acollida d’infants i adolescents tutelats que hi ha a la ciutat. Aquest tipus de servei es fa càrrec de criatures en situació de desemparament de manera temporal fins que aquests nens i nenes passen a ser a atesos per una família d’acollida, per un altre tipus d’equipament de més llarga durada o poden retornar amb la seva família d’origen.

“La tasca dels equips que atenen i vetllen per aquests infants és excel·lent: donen el caliu d’una llar a les criatures que no el poden tenir”, ha valorat el conseller. Les edats dels infants del centre van des del zero als 18 anys.